Opel: Το μοναδικό Rocks e-XTREME


Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού “Rocks-e Design Hack” της Opel βλέπει το δημιούργημά του ζωντανό σε μορφή πρωτότυπου.


Η Opel είχε υποσχεθεί ότι θα κατασκευάσει, σε πρωτότυπη βέβαια μορφή και όχι παραγωγής, τη σχεδιαστική πρόταση του νικητή. Πράγματι, κράτησε το λόγο της και παρουσίασε το ένα και μοναδικό Rocks e-XTREME που βλέπετε στις φωτογραφίες. Όπως είναι οφθαλμοφανές ο δημιουργός του προσέδωσε στο αστικών προδιαγραφών Rocks Electic έναν off-road χαρακτήρα.

Τα βλέμματα κεντρίζουν οι προεκτάσεις στους άξονες με μεγαλύτερους τροχούς που ντύνονται με παντός εδάφους ελαστικά, το κίτρινο roll cage της οροφής που ενσωματώνει δυο έξτρα Led φώτα, ενώ η νέα ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός αυξάνει σημαντικά την απόσταση από το έδαφος.

Η μεγάλη carbon αεροτομή προέρχεται από ένα Vectra GTS V8, ενώ φέρει το έμβλημα e-XTREME και τον σειριακό αριθμό 001.

Το προσεχές διάστημα το Rocks e-XTREME θα ξεκινήσει περιοδεία, ώστε να γνωριστεί με το κοινό του, ενώ σίγουρα θα έχει ραντεβού και με τον εμπνευστή του. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν άλλαξε κάτι, καθώς η μπαταρία του, χωρητικότητας 5,5 kWh, μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 4 ώρες από οικιακή πρίζα. Η αυτονομία του ανέρχεται στα 75 χλμ. (μέτρηση WLTP), ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 45 χλμ./ώρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *