Opel: Στο φεγγάρι “προσγειώνεται” το Corsa Μοon II

Στο Φεγγάρι εκτοξεύει η τεχνολογία της Opel το Corsa, καθώς θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει πράξη, από τα μέσα της δεκαετίας, το διαστημικό τουρισμό.


Συγκεκριμένα το Corsa Moon II ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες, ενώ προσφέρει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ άνεσης οδήγησης, αξιοπιστίας και απόδοσης…στο Φεγγάρι.

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Opel άντλησε τεχνογνωσία από το πρωτότυπο Corsa Moon του 1997, ενώ αποφασίστηκε να ταξιδεύει με ηλιακή ενέργεια. Οι ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες θα τροφοδοτούν αποτελεσματικά τη μπαταρία-χωρητικότητας 500 kWh (!)-η οποία με μια πλήρη φόρτιση υπόσχεται αυτονομία έως και 7.000 χλμ.

Παράλληλα το νέο Corsa Moon II είναι το πρώτο που ενσωματώνει τους προσαρμοστικούς προβολείς Intelli-Lux Laser Light. Οι προβολείς λέιζερ υψηλής έντασης αντιδρούν ταχύτερα, με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, παρέχοντας βέλτιστη ορατότητα στην επιφάνεια του Φεγγαριού. Σε κάθε προβολέα, μικρές μονάδες λέιζερ παράγουν προσαρμοστικές δέσμες φωτός που λειτουργούν ως προβολείς που εκτείνονται σε αρκετές χιλιάδες μέτρα. Οι προβολείς λέιζερ της Opel φωτίζουν τις επιφάνειες 1.000 φορές πιο δυνατά από το φως που παράγεται από την επίγεια τεχνολογία LED, ενώ χρησιμοποιούν μόνο ένα κλάσμα της ισχύος.

Το εξωπραγματικό Corsa Moon II έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ώστε να κινείται στο τραχύ και ανισόπεδο έδαφος του Φεγγαριού. Οι τροχοί του δε ντύνονται με συμβατικά ελαστικά αέρα, αλλά έχουν ένα πλέγμα φτιαγμένο από ανθεκτικά υλικά όπως το νικέλιο και το τιτάνιο.


Στο εσωτερικό του υπάρχει το “Pure Panel Space”, ένα ψηφιακό πιλοτήριο υψηλής τεχνολογίας, με μια τεράστια οθόνη που καλύπτει ολόκληρο το παρμπρίζ. Περισσότερες πληροφορίες για το Corsa Moon II θα μάθουμε μάλλον την 1η Απριλίου του 2024, αν η Opel συνεχίσει την πρωταπριλιάτικη φάρσα της! 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *