Ο διάβολος φορούσε V12 – To νέο Diablo Eccentrica V12, που αποτελεί restomod της θρυλικής Lamborghini Diablo


Πριν από κάτι περισσότερο από ένα χρόνο η Eccentrica Cars είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει μια Lamborghini Diablo. Το όραμα της Eccentrica παίρνει πλέον σάρκα και οστά με την νέα Diablo Eccentrica.


Οι απόλυτες γραμμές της ’90s φιλοσοφίας επαναλαμβάνονται στη νέα Diablo Eccentrica. Ένα στοιχείο που λείπει είναι οι pop-up προβολείς στο μπροστινό μέρος (κάτι που υπήρχε στο πρωτότυπο που είδαμε πέρσι).

Οι νέοι τροχοί 19 ιντσών θυμίζουν αρκετά αυτούς της Diablo GTR, ενώ το μπροστινό μέρος της Diablo Eccentrica έχει αποκτήσει νέους λεπτούς LED προβολείς, επανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η εξάτμιση με διπλές απολήξεις, που θυμίζει την GTR.

Το εσωτερικό της Diablo Eccentrica είναι αρκετά μινιμαλιστικό, «παντρεύοντας» κλασσικά στοιχεία του παρελθόντος με πιο μοντέρνα όργανα. Δεν λείπει φυσικά η οθόνη infotainment στο κέντρο του ταμπλό, αλλά και ψηφιακά όργανα. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν αρκετά φυσικά κουμπιά, δίπλα στον κλασσικό επιλογέα ταχυτήτων για το χειροκίνητο σασμάν.

Κάτω από το (πίσω) καπό βασιλεύει ένας V12 κινητήρας 5,7 λίτρων της Lamborghini, δίνοντας στην Eccentrica ισχύ 550 ίππων και 600 Nm ροπής.. Τόσο η ανάρτηση, όσο και το σασί έχουν ενισχυθεί, ενώ το μπροστά μέρος έχει ανυψωθεί.


«Η Eccentrica V12 είναι ένα έργο προσωπικού πάθους, που γεννήθηκε από τον θαυμασμό μου για τη Lamborghini Diablo», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Eccentrica, Emanuel Colombini. «Ενώ έχω τόσο θαυμασμό για την αρχική σχεδίαση, ήθελα να βελτιώσω την οδηγική εμπειρία. Αυτό που βλέπετε εδώ σήμερα είναι το αποτέλεσμα της ομάδας μηχανικών μας που εργάστηκε για να παραδώσει ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τα όρια όσων ήταν προηγουμένως επιτεύξιμα σε τεχνολογία και απόδοση».

Η Eccentrica θα κατασκευάσει συνολικά 19 Diablo, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2025.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *