Νέο Renault Symbioz: Επιβλητικό, ασφαλές και με άνετους χώρους – Οι τιμές


Η Renault ρίχνει στην αγορά το Symbioz, που με μήκος 4,41 μέτρα, το Renault Symbioz αποτελεί το πιο συμπαγές C-SUV στην παρούσα γκάμα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.


Το νέο Renault Symbioz φέρνει στο Captur. Η πλατφόρμα CMF-B γεννήθηκε από την ίδια βάση, κατά συνέπεια το μεταξόνιο και το εσωτερικό, όσον αφορά τους χώρους, είναι τα ίδια.

Η καινοτομία βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο πίσω μέρος, όπου οι σχεδιαστές της Renault έδωσαν στο Symbioz ένα πιο προεξέχον πορτμπαγκάζ που εγγυάται έως και 624 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, ή 140 επιπλέον λίτρα σε σύγκριση με το Captur. Απαραίτητη προϋπόθεση, αφού το Symbioz πωλείται μόνο με τον full hybrid E-Tech κινητήρα των 143 ίππων και κοστίζει περίπου 4 χιλιάδες ευρώ περισσότερο από το Captur του ισοδύναμου κινητήρα (που ξεκινά από τα 29.650 ευρώ).

Από το… αδερφό, το Captur, το Symbioz δανείζεται επίσης τους εσωτερικούς χώρους, που για άλλη μια φορά είναι πρακτικοί και άνετοι. Η κονσόλα δημιουργεί ένα ωραίο αποθηκευτικό χώρο από κάτω και η κάθετη οθόνη αφής 10,4 ιντσών με εύκολη, διαισθητική και γρήγορη λειτουργία.

Χάρη στο πλήρες υβριδικό σύστημα, το οχημα ξεκινάει πάντα αθόρυβα, με τη συμβολή μόνο του ηλεκτροκινητήρα. Μετά τα πρώτα μέτρα, η μετάδοση της ισχύος γίνεται όλο και πιο ισορροπημένη. Η αίσθηση είναι ότι το Renault Symbioz προτιμά να κινείται πιο χαλαρά στην πόλη, όπου ο συνδυασμός απόδοσης, άνεσης και κατανάλωσης φτάνει σε έναν εξαιρετικό συμβιβασμό.


Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε περίπου 10,5 δευτερόλεπτα. Το κουμπί Save στα αριστερά του τιμονιού,  επιτρέπει να εξοικονομείτε ενέργεια όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ίσως σε έναν ορεινό δρόμο.

Όσο για τις εκδόσεις ξεκινούν με το Renault Symbioz Techno, ακολουθεί η έκδοση Esprit Alpine (αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες) και τέλος υάρχει έκδοση Iconic. Οι τιμές ξεκινούν από τα 30.500 ευρώ και φτάνουν έως και τα 36.500. Όλες οι εκδόσεις προσφέρονται με τον ίδιο κινητήρα κάτω από το καπό: έναν υβριδικό κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 143 ίππων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *