Νέο Peugeot 208 Racing: Με κινητήρα 1,2 αλλά 145 ίππους – Η Stellantis το δημιούργησε για τον αγώνα FR6 Trophy στη Γαλλία


Η Stellantis παρουσίασε το νέο Peugeot 208 Racing που δημιουργήθηκε για τον αγώνα FR6 Trophy στη Γαλλία.


Η Stellantis θα κάνει το ντεμπούτο της με το νέο Peugeot 208 Racing στον αγώνα FR6 Trophy από την Γαλλική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FFSA), ο οποίος θα αποτελεί μέρος του Γαλλικού αγώνα ράλι. Η Stellantis είναι η πρώτη μάρκα, που συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα, με το 208 Racing όπως ονομάστηκε, να έχει αναβαθμιστεί μηχανικά και να έχει αλλάξει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το Peugeot 208 Racing, έχει τροποποιηθεί στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό για τις ανάγκες του αγώνα. Αρχικά, διαθέτει νέες ατσάλινες ζάντες, πράσινες λεπτομέρειες στα φώτα ημέρας, ενώ έχει ντυθεί και σε ένα άσπρο με μαύρες και πράσινες λεπτομέρειες φινίρισμα. Στο εσωτερικό, η αγωνιστική έκδοση του Peugeot 208 έρχεται με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για αγώνες, αφού εξοπλίζεται με κλωβό ασφαλείας και αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, ενώ διαθέτει και έναν διακόπτη άμεσης διακοπής κινητήρα σε περίπτωση ανάγκης. Ακόμα, διαθέτει ένα ψηφιακό ταμπλό ειδικά διαμορφωμένο να μην αντανακλά για την συγκέντρωση του οδηγού, ενώ τέλος έχει αναβαθμιστεί με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που θα βοηθάει την ομάδα να αναλύει τα αγωνιστικά δεδομένα.

Όσο για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, αυτό φοράει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λτ., που τρέχει σε αιθανόλη με σκοπό τους λιγότερους ρύπους (30% λιγότεροι ρύποι) ικανό να παράξει 145 PS.. Να σημειωθεί, ότι το Peugeot 208 Racing ζυγίζει 1.050 κιλά, ενώ η κίνηση πηγαίνει στους μπροστά τροχούς χάρη σε ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο πυκνής κλιμάκωσης. Τέλος, έχει αναβαθμιστεί σε σασί, σύστημα πέδησης και αμορτισέρ, ενώ «φοράει» αγωνιστικά ελαστικά Michelin Pilot Sport PS5.

Το νέο 208 Racing θα ξεκινάει από 38.900 ευρώ άνευ φόρων, με τις παραγγελίες να ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2025. Ακόμα, η μάρκα δεν έχει ανακοινώσει σε ποιές άλλες χώρες θα διατεθεί.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *