Mercedes: Ο V8 επιστρέφει στις AMG C63 και E63


Την απόφαση να επαναφέρουν στο προσκήνιο τον πανίσχυρο V8, τοποθετώντας τον εκ νέου στις AMG C63 και E63, από το 2026 κι έπειτα, πήραν στην Mercedes.


Η πληροφορία  ήρθε να επιβεβαιωθεί από μηχανικούς της γερμανικής εταιρείας που εμπλέκονται στο πρότζεκτ, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι οι C και E-Class χρειάζονται μόνο μικρές τροποποιήσεις προκειμένου να μπορέσουν να φιλοξενήσουν τον V8. Φυσικά, ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αφού θα πρέπει τα μοντέλα να συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς Euro 7.

Έτσι, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον V8 να λαμβάνει κάποια υβριδική «βοήθεια».

Βέβαια, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ήδη προσφέρει υβριδικές εκδόσεις του εν λόγω V8. Για παράδειγμα, στη Mercedes-AMG GT63 S E Performance, ο V8 έχει ηλεκτρική υποβοήθηση και αποδίδει 831 PS και 1.400 Nm ροπής, ενώ η S63 έχει λάβει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του ίδιου κινητήρα που αποδίδει 791 PS και 1.430 Nm ροπής.

Άγνωστη παραμένει η ισχύς που θα «κουβαλούν» τα δύο μοντέλα με την επιστροφή του V8, όμως μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη εικόνα από τις GT63 και S63. 


Η νέα E63 δεν έχει κάνει ακόμα πρεμιέρα, όμως όλα δείχνουν ότι θα λάβει έναν inline six κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L με plug-in hybrid. Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της πριν το τέλος του 2023, όποτε και θα αποκαλυφθούν όλα τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *