McMurtry Speirling PURE: Το ηλεκτρικό supercar που σπάει τα κοντέρ και είναι πιο γρήγορο κι από μονοθέσιο της Formula 3 – Έκανε ρεκόρ στην Castle Combe της Αγγλίας


Το ηλεκτρικό της supercar της βρετανικής εταιρείας McMurtry Automotive, το McMurtry Speirling PURE σπάει τα κοντέρ και τα ρεκόρ σε κάθε πίστα που τρέχει και αποδεικνύεται πιο γρήγορο κι από τις βολίδες της Formula 3.


Μετά το ρεκόρ στο Χόκενχαϊμ το McMurtry Speirling PURE σημείωσε ρεκόρ και στο Castle Combe της Αγγλίας, πάλι με τον Βρετανό πιλότο Μαξ Τσίλτον στο τιμόνι.

Χρησιμοποιώντας μόλις το 80% της ισχύος του και με περιοριστή ταχύτητας στα 250 χλμ/ώρα, το ηλεκτρικό πρωτότυπο ολοκλήρωσε το γύρο των 2,98 χλμ. σε 54,559 δευτερόλεπτα.

Αυτός ο χρόνος είναι κατά 4 δλ. ταχύτερος από τα 58.596 που είχε κάνει μονοθέσιο Formula 3 της Dallara και κατά σχεδόν 10 δλ. από το 1:04.355 που είχε σημειώσει μία αγωνιστική Lamborghini Huracan GT3.

Δείτε το βίντεο:


Η ισχύς του Speirling PURE ξεπερνά τους 1.000 ίππους και η μέγιστη ταχύτητα τα 300 χλμ/ώρα.

Το ιδιαίτερο όμως με το συγκεκριμένο όχημα είναι οι διπλοί ανεμιστήρες που παράγουν τρομακτική κάθετη δύναμη: 2.000 κιλά από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για περισσότερη κάθετη δύναμη από αυτή των μονοθεσίων της Formula 1 στα 250 χλμ/ώρα!

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *