Mazda: Παρουσίασε το ανανεωμένο BT-50 – Αναβαθμίστηκαν οι οθόνες και τα συστήματα ασφαλείας


Η Mazda παρουσίασε το ανανεωμένο BT-50 το οποίο παραμένει δυναμικό, ενώ έχει πλέον αναβαθμισμένες οθόνες και συστήματα ασφαλείας.


Το φρεσκαρισμένο ιαπωνικό Pick-up αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2025, ξεκινώντας το ταξίδι του στις διεθνείς αγορές από την Αυστραλία, αγορα για την οποία παρουσιάστηκε. Το διπλοκάμπινο όχημα έρχεται με πολλές αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό, ενώ εξοπλίζεται και με νέα συστήματα ασφάλειας.

Το ανανεωμένο Pick-up της Mazda, διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα με μεγαλύτερη γρίλια και «μυτερά» φωτιστικά σώματα, τα οποία θυμίζουν το Mazda CX-5. Στο πλάι δεσπόζουν οι νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου.

Το Mazda BT-50 έχει διαφορετική σχεδίαση στην πόρτα της καρότσας, ενώ εξοπλίζεται και με νέα κάθετα φωτιστικά σώματα. Τέλος, η Mazda μεγάλωσε και την παλέτα των χρωμάτων του BT-50, αφού προσέθεσε τρία νέα χρώματα τα Red Earth, Geode White, και Sailing Blue.

Νέα οθόνη

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο BT-50 εξοπλίζεται με νέα οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, η οποία είναι συμβατή με ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto. Πέρα από την κεντρική οθόνη των 9 ιντσών υπάρχει και μία μικρότερη οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Επιπρόσθετα, μέρος του εξοπλισμού είναι και οι θυρές USB-C, ενώ υπάρχουν τόσο τα παραδοσιακά μπουτόν, όσο και μπουτόν ευαίσθητα στην αφή. Η Mazda έχει φροντίσει να ντύσει την καμπίνα του ΒΤ-50 και με νέα υλικά, όπως το δέρμα τερακότα και άλλα.


Συστήματα ασφαλείας

Το ανανεωμένο MazdaωBT-50 έχει αναβαθμιστεί και όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας.

Διαθέτει νέες και περισσότερες κάμερες, νέο σύστημα αυτόματης πέδησης το οποίο αντιλαμβάνεται πεζούς και μοτοσυκλέτες, ενώ το προσαρμοζόμενο cruise control έχει αναβαθμιστεί με λειτουργία stop and go σε περίπτωση που ο οδηγός βρεθεί σε μποτιλιάρισμα. Τέλος, εξοπλίζεται με νέο σύστημα διατήρησης λωρίδας, το οποίο αντιλαμβάνεται την άκρη του δρόμου ακόμα και αν δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις στην άσφαλτο.

Ίδοι κινητήρες

Όσον αφορά στους κινητήρες η γκάμα συνεχίζει να αποτελείται από έναν 1.900άρη turbodiesel με 150 άλογα και 350 Nm ροπής και έναν 3λιτρο diesel με 190 άλογα και 450 Nm ροπής. Αμφότεροι μπορούν να συνδυαστούν με 6τάχυτο μηχανικό ή 6άρι αυτόματο κιβώτιο, το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *