Maserati GranCabrio Folgore Tignanello: Ένα νέο συλλεκτικό μοντέλο με «μεθυστικό άρωμα» κρασιού

Ένα νέο συλλεκτικό ηλεκτρικό μοντέλο κάμπριο με… μεθυστικό άρωμα κρασιού δημιούργησε η Maserati. To Maserati GranCabrio Folgore Tignanello δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Marchesi Antinori, για να τιμήσει τα 50 χρόνια του Tignanello, του εκλεκτού ερυθρού οίνου που αποτελεί καμάρι της Τοσκάνης.


Πρόκειται για μία ειδική έκδοση του μοντέλου, που θα δημοπρατηθεί στις 14 Ιουλίου, στο Festival Napa Valley’s Arts for All Gala – μία από τις σημαντικότερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις τέχνης που λαμβάνουν χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι επεμβάσεις στο συλλεκτικό όχημα έχουν την υπογραφή του προγράμματος εξατομίκευσης Maserati Fuoriserie. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα αμπέλια και τα κελάρια της Marchesi Antinori που αποτελεί κι αυτή σύμβολο της Ιταλίας, καθώς η συγκεκριμένη οικογένεια πρωταγωνιστεί στην οινοποιία εδώ και περισσότερα από 600 χρόνια!

Η Maserati GranCabrio Folgore Tignanello είναι βαμμένη στο μοναδικό χρώμα Terra di Tignanello, που είναι εμπνευσμένο από το έδαφος των αμπελώνων, και συνδυάζεται με κόκκινες αποχρώσεις που με τη σειρά τους βασίζονται στο χρώμα των βαρελιών του Tignanello.

Οι ζάντες είναι σε ματ χρώμα, ενώ οι δίσκοι των φρένων γυαλιστερό μαύρο, μαύρο είναι και το ύφασμα της μαλακής οροφής ενώ στο χρώμα του χαλκού είναι το λογότυπο της Maserati.


Στο εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν ασημί και μπορντό ραβδωτή ύφανση πολλαπλών υλικών, ενώ αξιοποιείται και ένα καινοτόμο ύφασμα που λέγεται Vegea, που προέρχεται από τους αμπελώνες.


Η εικόνα τους θυμίζει το μοτίβο των σειρών των αμπελιών στον λόφο του Tignanello, που ανάμεσά τους έχουν τους χαρακτηριστικούς βράχους Albarese. Το παραπάνω ύφασμα μοιάζει και έχει αίσθηση δέρματος ενώ πρέπει να σημειωθεί πως χρησιμοποιείται πρώτη φορά σε μοντέλο της Maserati.

Πέραν αυτού, η Maserati GranCabrio Folgore Tignanello έχει στο εσωτερικό και σκούρο ξύλο, χαραγμένο με λέιζερ. Επίσης, στα προσκέφαλα έχουν κεντήσει ένα συνδυασμό της τρίαινας της Maserati, εντός ενός ήλιου, που καθρεφτίζει την ετικέτα του Tignanello.

Στο κεντρικό τούνελ πέραν από το «σήμα», έχουν χαραχθεί οι ημερομηνίες 1971-2021 που αφορούν την πρώτη και την τελευταία σοδιά του φημισμένου κρασιού.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *