Lancia Ypsilon HF: Το νέο ηλεκτρικό hot hatch της εταιρείας πάει «σφαίρα» καθώς έχει κάτω από το καπό 240 ίππους – Τον Μάιο του 2025 στην αγορά

Η Lancia αποκάλυψε το πρώτο hot hatch της νέας της εποχής της εταιρείας το Ypsilon HF το οποίο θα βγει στην αγορά το Μάιο του 2025.


Η Lancia υποσχέθηκε επίσης πως τα επόμενα μοντέλα της, όπως τα Gamma και Delta, θα λάβουν επίσης HF εκδόσεις.

Η Ypsilon HF ξεχωρίζει από την απλή της έκδοση χάρη στην τοποθέτηση νέου μπροστινού προφυλακτήρα. Εκεί υπάρχουν μεγαλύτεροι και πιο σπορτίφ σε σχεδίαση αεραγωγοί αλλά και το θρυλικό έμβλημα της έκδοσης.

Οι θόλοι είναι ενισχυμένοι, οι πολυάκτινες ζάντες είναι καινούριες, ενώ το πίσω μέρος  του η Lancia δεν το αποκάλυψε, αλλά όλα δείχνουν ότι θα έχει αεροτομή και σπορτίφ διαχύτη.

Το κινητήριο σύνολο της Ypsilon HF είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο μπροστά με ισχύ 240 άλογα και μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται τώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο είναι επίσης πιο χαμηλωμένο σε ανάρτηση και έχει μεγαλύτερο μετατρόχιο, ώστε να έχει καλύτερα κρατήματα στις στροφές.


Με τα θρυλικά χρώματα Martini το Ypsilon Rally 4 HF

Η Lancia παρουσίασε επίσης και την Ypsilon Rally 4 HF που σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και πρόκειται να συμμετέχει στην κατηγορία R4. Το highlight είναι τα νέα χρώματα Martini, ενώ ακόμη μπορούμε να δούμε πως το αυτοκίνητο έχει επίσης δύο αεραγωγούς στις δύο άκρες του καπό για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, έναν αεραγωγό στην οροφή, σετ από άσπρες πολυάκτινες ζάντες και το bodykit της Ypsilon HF.


Βενζινοκίνητη με 212 άλογα η Ypsilon Rally 4 HF

Σε αντίθεση με την Ypsilon HF, η rally έκδοση τροφοδοτείται από έναν αναβαθμισμένο 1.200άρη turbo κινητήρα βενζίνης με ισχύ 212 άλογα, ο οποίος συνεργάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο και διαφορετικό περιορισμένης ολίσθησης.

Νέα είναι η ρύθμιση της ανάρτησης και τα φρένα είναι πιο δυνατά.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *