Lancia Delta: To μυθικό μοντέλο επιστρέφει ως ηλεκτρικό το 2027


Η Lancia μετά την επαναφορά της Ypsilon, ετοιμάζεται να επαναφέρει στις αγορές ένα θρυλικό μοντέλο της, την μυθική Delta.


Η Lancia θα παρουσιάσει τη νέα Ypsilon στην ευρωπαϊκή αγορά στη νέα του γενιά μέσα στο 2025 και οι άνθρωποι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας φέρονται να θέλουν να αναβιώσουν και την θρυλική Lancia Delta.

Στην επιβατική της μορφή η Lancia Delta κυκλοφόρησε σε 3 γενιές μεταξύ 1979 και 2014, η δεύτερη όμως από αυτές είναι και η πιο πετυχημένη εμπορικά. Σε αυτή τη γενιά μας συστήθηκε η εμφατική αγωνιστική Lancia Delta HF Integrale, που σάρωσε στα πρωταθλήματα του WRC.

Μέσα σε 5 χρόνια, από 1987-1991 οι εκδόσεις της Lancia Delta κατέκτησαν 4 τίτλους, με οδηγούς τον Juha Kankkunen (2 φορές), τον Miki Biason (2 φορές) και τον Carlos Sainz.

Η νέα Lancia Delta όμως, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα STLA του Ομίλου Stellantis, την οποία έχουμε δει και στο νέο Peugeot E-3008.


Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia και διευθυντής πωλήσεων στη Stellantis.

Το παραπάνω σημαίνει ότι η νέα Lancia Delta  έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων, τοποθετημένο στον εμπρός άξονα. Βέβαια, επειδή θα υπάρχουν και πιο σπορ εκδόσεις δεν αποκλείεται να δούμε και 4κίνητη Delta 240 ίππων, όπως η Alfa Romeo Junior Veloce. Βέβαια, επειδή η πλατφόρμα έχει μεγαλύτερο μέγεθος, πιθανώς η νέα Delta να έχει ακόμη περισσότερα άλογα, όμως μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.

Το επίσημο λανσάρισμα της νέας Lancia Delta αναμένεται το 2027.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *