Kia: Νέο K4 hatchback


Η Kia πρόκειται να παραμείνει ενεργή στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης με το νέο βενζινοκίνητο hatchback K4, ένα μοντέλο σχεδιασμένο για τις παγκόσμιες αγορές.


Στοχεύοντας αρχικά στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, το K4 θα είναι διαθέσιμο τόσο ως liftback όσο και ως παραδοσιακό πεντάθυρο hatch. Διαθέτει δύο επιλογές κινητήρα: έναν 2,0 λίτρων 150 ίππων και έναν turbo 1,6 λίτρων 193 ίππων.

Πρόσφατα, το K4 εντοπίστηκε κοντά στο μηχανολογικό κέντρο της Kia στο Russelsheim της Γερμανίας. Παρόλα αυτά, η Kia δηλώνει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για ευρωπαϊκή κυκλοφορία.

Ωστόσο, το K4 θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει το Kia Ceed στην Ευρώπη, ένα μοντέλο που έχει καλές επιδόσεις παρά την ηλικία του, με 60.478 πωλήσεις μέχρι στιγμής φέτος.

Το Ceed, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2018, πρόκειται να αντικατασταθεί γύρω στο 2026.


Καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες, η Kia μπορεί να χρειαστεί ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης για να γεφυρώσει το χάσμα μέχρι να αυξηθεί η ζήτηση EV.

Αυτό το σενάριο θα μπορούσε να δικαιολογήσει την εισαγωγή του Κ4, το οποίο παράγεται στο Μεξικό.

Επιπλέον, η Kia μεταβαίνει το εργοστάσιό της στη Ζιλίνα της Σλοβακίας, για να παράγει νέα ηλεκτρικά μοντέλα όπως το EV2.

Εάν πετύχει το EV2 θα μπορούσε να αναλάβει βασικό ρόλο στην πορεία της Kia στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας περαιτέρω την υπόθεση για το K4 ως αντικατάσταση του Ceed.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *