Jaguar: Ρίχνει «τίτλους τέλους» σε πέντε από τα μοντέλα της – Κρατάει μόνο την F-Pace


H Jaguar αποφάσισε να ρίξει «τίτλους τέλους» σε πέντε από τα μοντέλα της και να τα κόψει από το «οπλοστάσιό της» μέχρι το τέλος του 2024.


Το μοναδικό μοντέλο που θα παραμείνει για την ώρα θα είναι η F-Pace. Η Jaguar προετοιμάζεται για την επόμενη γενιά πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων και έτσι αποφάσισε να κόψει πέντε μοντέλα για να μπορέσει να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα μοντέλα που…κόβονται ως το τέλος του έτους θα είναι οι: ΧΕ (σεντάν), η XF (σεντάν και βάγκον), η F-Type (σπορ μοντέλο), η E-Pace (SUV), αλλά και το ηλεκτρικό crossover, I-Pace.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, Adrian Mardell ανέφερε πως η σχεδόν μηδενική κερδοφορία των προαναφερόμενων αυτοκινήτων είναι η βασική αιτία που οδήγηση την εταιρεία να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Η γκάμα της Jaguar θα μειωθεί από τα έξι αυτοκίνητα σε μόλις ένα, καθώς παραμένει μόνο την F-Pace.


Παρά ταύτα, οι άνθρωποι της Jaguar υπολογίζουν πως θα μπορέσουν να βελτιώσουν την κερδοφορία, μιας και από τα 15.324 αυτοκίνητα που πούλησε το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο, η ακριβότερη από τις υπόλοιπες, F-Pace ήταν υπεύθυνη για το 1/3 των πωλήσεων. «Καταργούμε πέντε αυτοκίνητα, όλα χαμηλότερης αξίας», είπε ο Mardell στους επενδυτές. «Κανένα από αυτά δεν είναι οχήματα από τα οποία κερδίσαμε χρήματα, επομένως τα αντικαθιστούμε με νέα οχήματα σε νέες αρχιτεκτονικές».

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Jaguar θα παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα, που κατασκευάζονται πάνω στη νέα πλατφόρμα Jaguar Electrified Architecture (JEA). Το πρώτο από αυτά πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2025, αλλά η Jaguar ετοιμάζεται νωρίτερα να παρουσιάσει το πρωτότυπό του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *