Η Rivian ενώνει τις δυνάμεις της με την Volgwagen για να φτιάξει νέα μοντέλα

Η Rivian μπορεί να περνάει οικονομικές δυσκολίες και να μάχεται για τη σωτηρία της, αλλά δεν το βάζει κάτω. Σχεδιάζει την κατασκευή τουλάχιστον πέντε νέων οχημάτων με την βοήθεια της  Volkswagen poy αποφάσισε να στηρίξει την Rivian και να επενδύσει σ’ αυτήν.


Πληροφορίες φέρουν την Rivian να σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ακόμα αυτοκίνητο βασιζόμενο στην πλατφόρμα δεύτερης γενιάς που χρησιμοποιήθηκε στα RT1 και R1S με τις πιθανότητες να θέλουν αυτό να είναι βαν. Έτοιμα να μπουν σε παραγωγή είναι τα R2 και R3, crossover και τα δύο, αλλά η Rivian υπονόησε πως θα έρθει και ένα νέο pick-up βασιζόμενο σε μια μεγαλύτερη πλατφόρμα.

Το R2 αναμένεται να συναρμολογείται στα εργοστάσια της μάρκας στην πολιτεία του Ιλινόις και να κοστίζει περίπου 42.000 ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, και η εταιρεία δεν κατεβάσει ρολά μέχρι τότε, μπορούμε να αναμένουμε το R2 στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Για το R3 δεν γνωρίζουμε πολλά, μόνο το ότι θα είναι φθηνότερο του R2 και ότι αναμένεται στους δρόμους μετά από αυτό.

Η Volkswagen έχει επενδύσει ήδη ένα ποσό κοντά στο 1 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται να φτάσει τα 5 δις, με σκοπό να δημιουργηθεί μια σύμπραξη 50-50 με σκοπό την δημιουργία από κοινού μιας νέας πλατφόρμας που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τα ακόμη τρία μοντέλα. Η Rivian από πλευράς της υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την κατασκευή του R2.

Στελέχη της εταιρείας επισήμαναν πως «η πλειάδα επιλογών σε συνδυασμό με την παγκόσμια φήμη του ονόματος της Volkswagen και την βαθύτατη γνώση από μέρους της των διεθνών αγορών θα φέρει κοντά την νέα ηλεκτρική τεχνολογία σε περισσότερο κόσμο ανά την υφήλιο».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *