Η KGM κάνει δυναμικό comeback στα coupe SUV – Η πρώην SsangYong ρίχνει στην αγορά το Actyon 


Η KGM κάνει δυναμικό μπάσιμο στα coupe SUV με το Actyon. Η πρώην SsangYong εξαγοράστηκε στις αρχές του 2023 από τον Όμιλο KG. Έκτοτε, μετονομάστηκε σε KGM και πλέον έχει στη γκάμα της τα μοντέλα που γνωρίζαμε ως SsangYong, δηλαδή το Tivoli (μικρό SUV), το Korando (μικρομεσαίο SUV), το Rexton (7θέσιο μεσαίο SUV), το Torres (μεσαίο SUV) και το ηλεκτρικό Torres EVX (ουσιαστικά το ηλεκτρικό Torres). Τελευταία προσθήκη της προϊοντικής επίθεσης που ετοιμάζει η μάρκα με 16 νέα μοντέλα είναι το ολοκαίνουργιο Actyon, ουσιαστικά η coupe στιλιστικά εκδοχή του Torres.


Το SsangYong Actyon ήταν ουσιαστικά το πρώτο SAC (Sports Activity Coupe) το οποίο δεν ήταν και πολύ επιτυχημένο σε αντίθεση με την πρώτη ουσιαστική πρόταση στην εν λόγω κατηγορία το 2008 από την BMW με το λανσάρισμα της X6.

Πίσω στο νέο Actyon, η σχεδίαση βασίζεται εν πολλοίς στο Torres. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζουν η πλήρως ανασχεδιασμένη μάσκα με τα LED φώτα ημέρας που πλαισιώνουν την φωτιζόμενη φάσα, η οποία τη διατρέχει κατά πλάτος. Πίσω αλλάζουν άρδην τα πράγματα. Η τετραγωνισμένη σχεδίαση του Torres δίνει τη θέση της στο κεκλιμένο πίσω τζάμι που χαρίζει coupe αισθητική. Νέα είναι τα λεπτά, πίσω φώτα τα οποία ενώνονται μέσω μιας μαύρης φάσας, πάνω στην οποία αναγράφεται το όνομα του μοντέλου σε μια όχι και τόσο επιτυχημένη απόπειρα να δημιουργηθούν αισθητικές ομοιότητες με μοντέλα της Land Rover.

Κάτω από το καπό του μεσαίου coupe SUV της KGM δεν αποκλείεται να δούμε τον γνώριμο -από το ομοαίματο Torres- τετρακύλινδρο, υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,5 GDI-Turbo με 163 άλογα και 260 Nm ροπής.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε για την αγορά της Νοτίου Κορέας, ως εκ τούτου μπορεί να έχει αισθητικές διαφορές σε σχέση με το ευρωπαϊκό μοντέλο, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2025.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *