Ford: Νέος γύρος περικοπών σε ΗΠΑ και Καναδά


Μέτρα μείωσης του κόστους καθώς αναδιαρθρώνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, αναζητά η Ford η οποία προχωρά σε απολύσεις μηχανικών σε ΗΠΑ και Καναδά.


Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένονται και στις τρεις επιχειρηματικές μονάδες της Ford: το Ford Blue, Model e και Ford Pro.
Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να πει πόσοι υπάλληλοι θα χάσουν τις θέσεις τους.

Η Ford αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της εδώ και αρκετά χρόνια στο πλαίσιο του σχεδίου Ford+, που υλοποιεί ο Τζιμ Φάρλεϊ.
Η αυτοκινητοβιομηχανία απέλυσε 3.000 εργαζομένους στη Βόρεια Αμερική τον περασμένο Αύγουστο και πιο πρόσφατα πραγματοποίησε 3.800 απολύσεις στην Ευρώπη.

«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας και ενδέχεται να λάβουμε πρόσθετες ενέργειες αναδιάρθρωσης όπου δεν είναι εφικτή η πορεία προς βιώσιμη κερδοφορία όταν εξετάζουμε την κατανομή κεφαλαίων που απαιτείται για αυτές τις επιχειρήσεις», ανέφερε η τελευταία έκθεση της εταιρείας.

Ο Φάρλεϊ δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ένα έλλειμμα λόγω κόστους, περίπου, 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει μέσω της αύξησης της αποδοτικότητας και της μείωσης των θέσεων εργασίας.


Ο αριθμός των εργαζομένων της Ford Motor πέρυσι μειώθηκε κατά 10.000 άτομα σε 173.000 παγκοσμίως.

Η Ford δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων της, καθώς ευθυγραμμίζει εκ νέου τις δραστηριότητές της ώστε να επικεντρωθεί περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η General Motors έχει επίσης προχωρήσει σε απολύσεις και διεξήγαγε ένα πρόγραμμα εξαγοράς εργαζομένων που της κόστισε 875 εκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο.

Ο Όμιλος Stellantis επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι προσέφερε εθελοντικές εξαγορές σε περίπου 33.500 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, καθώς η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να μειώσει και αυτή το κόστος και τον αριθμό των εργαζομένων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *