Ford Mustang: Στην υπηρεσία της ιατρικής


Η Ford τροποποίησε το ηλεκτρικό Mustang Mach-E για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, σε ασθενοφόρο.


Αυτό όμως δεν έγινε εν μία νυκτί. Οι μηχανικοί της Ford διέθεσαν αρκετό χρόνο με εργαζόμενους και οδηγούς στις υπηρεσίες ταχείας επέμβασης περιστατικών, ώστε να κατανοήσουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες τους και τι ακριβώς ζητάνε από ένα όχημα της κατηγορίας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία του ολοκληρωμένου συστήματος SYNC, που εξελίχθηκε από την ομάδα Ford Pro’s Digital Integration Services. Το SYNC εξοπλίζεται με έναν υπολογιστή, τοποθετημένο στο πίσω μέρος του Mustang  και μόλις ληφθεί το σήμα από το κέντρο επιχειρήσεων, τότε δίνει οδηγίες στον οδηγό και στους διασώστες και πως να μεταβούν στο σημείο το συντομότερο δυνατό, αλλά και τι περιστατικό θ’ αντιμετωπίσουν όταν θα φτάσουν. Αν δηλαδή πρόκειται για κάποιο τροχαίο συμβάν ή κάποιο πρόβλημα υγείας που χρήζει άμεσης βοήθειας.

Λόγω των τεχνικών της χαρακτηριστικών το Mustang Mach-E μπορεί να μετακινείται πολύ γρήγορα, ακόμα και εντός πόλης, ενώ η αυτονομία των σχεδόν 500 χλμ., είναι επαρκής για τη 12ώρη βάρδια των πληρωμάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *