Bolt AppScooter: Η Tesla της… μοτοσυκλέτας!


Την επανάσταση στην καθαρή μετακίνηση στην πόλη, υπόσχεται να φέρει η νεοσύστατη εταιρεία Bolt, με ένα scooter με ηλεκτροκινητήρα 7 Kw, οι μπαταρίες του οποίου θα μπορούν να φορτίζουν κατά την πέδηση (KERS), με τελική 95 km/h και αυτονομία έως 400 km.


Το scooter αυτό έρχεται από την Ολλανδία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης σε ηλεκτρικά δίκυκλα πόλης.

Αντίστοιχες προτάσεις φαινομενικά υπάρχουν πολλές, ειδικά όταν περιοριζόμαστε σε οχήματα πόλης με φραγή στα 45 km/h ώστε να χαρακτηρίζονται από τον Νόμο ως μοτοποδήλατα και όχι ως μοτοσυκλέτες, με τα όποια πλεονεκτήματα φέρει αυτό – όπως οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Ωστόσο η Bolt καταφέρνει να ξεχωρίσει και μάλιστα για περισσότερους από έναν λόγους.

Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν είτε συνδέοντας το AppScooter απευθείας στην πρίζα με το έξι μέτρων καλώδιο που έχει ενσωματωμένο, ή απλά να αφαιρεθούν και να φορτιστούν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο – φανταζόμαστε με τον έξτρα φορτιστή τους. Κύκλωμα ταχείας φόρτισης προσφέρεται ως έξτρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του βρίσκεται επίσης χαμηλά, ακριβώς μπροστά από τον πίσω τροχό και μεταδίδει την κίνηση μέσω ιμάντα.


Η Bolt προσφέρει τρεις επιλογές με μέγιστη ισχύ 2, 4 ή 7 kW (2.7, 5.4 και 9.4 hp αντιστοίχως) και επαναφόρτιση κατά την πέδηση. Η τελική του ταχύτητα είναι επίσης θέμα επιλογής, καθώς μπορεί να είναι 25, 45, 50, 70 ή 95 km/h.

Η αυτονομία του εξαρτάται, προφανώς, από τον αριθμό μπαταριών που θα φέρει. Η κάθε μία μπορεί να στηρίξει μέχρι 70 km αυτονομίας, άρα με το μέγιστο των 6 που μπορεί να πάρει μιλάμε για αυτονομία άνω των 400 km. Εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο.

Μπορεί κανείς να το παραγγείλει σε αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων, υπάρχει μια σχετική λίστα με βασικά αξεσουάρ, αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι ο αποθηκευτικός του χώρος.

Έχοντας τα πάντα – συμπεριλαμβανομένου και του πίσω αμορτισέρ – χαμηλά, μένει άφθονος χώρος κάτω από τη σέλα που φτάνει ως τα 65 λίτρα, ενώ η Bolt διαφημίζει πως χωράει ολόκληρο κασόνι μπύρες! Και επειδή μάλλον δεν κάνει καθόλου πλάκα, στα έξτρα προσφέρεται ψύξη του αποθηκευτικού χώρου για να κρατά τις μπύρες δροσερές, ή θέρμανση στην περίπτωση μεταφοράς πίτσας (που λέει πως χωράει) ή άλλου ζεστού φαγώσιμου. Μήπως εδώ κοιτάμε ευθεία προς ενδιαφερόμενους επαγγελματίες διανομείς;

Το Ολλανδικό σκούτερ είναι από μόνο του ικανό να επικοινωνήσει με το Διαδίκτυο, παίρνει ενημερώσεις Over-The-Air και έχει το δικό του πρόγραμμα πλοήγησης.

Τέλος, είναι εξοπλισμένο με κάμερες μπρος-πίσω, ικανές να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και δύο ηχεία 6 W για να παίζουν μουσική, κλήσεις ή ο,τιδήποτε άλλο – όπως να ντύσουν την άηχη κύλιση του ηλεκτρικού σκούτερ με ό,τι ήχο κάνει κανείς κέφι: MotoGP, F1, τρένο, αεροπλάνο, ελέφαντας, ηλεκτρική σκούπα, χύτρα ταχύτητας, το Millenium Falcon, κυριολεκτικά ό,τι να ΄ναι. Πρακτικά, το μόνο που δεν μας έχει πει ακόμη η Bolt είναι αν μπορούμε να παίζουμε Candy Crash πάνω στα όργανά του.

Η Bolt πρωτοξεκίνησε το 2015 να στήνει την επιχείρησή της προσφέροντας μέσω crowdfunding τη δυνατότητα, όχι να αποκτήσεις το AppScooter, μα να επενδύσεις στην ίδια την εταιρεία. Φαίνεται πως η πρότασή της ήταν πειστική, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει μερικά εκατομμύρια ευρώ και το πλάνο της φαίνεται να εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η σειρά αυτή είναι ήδη προπωλημένη και λογικά με την εκκίνηση της παραγωγής θα ανοίξει και δεύτερος γύρος προπαραγγελιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Bolt AppScooter: Η Tesla της… μοτοσυκλέτας!”