Lancia Ypsilon: Αγέραστη μετά από 12 χρόνια


Η ώρα της αναγέννησης της Lancia πλησιάζει με την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της νέας Ypsilon το Φεβρουάριο.


Το μικρότερο μοντέλο της εμβληματικής ιταλικής εταιρείας ήταν το μοναδικό που διασώθηκε από τη γκάμα της Lancia, διατηρώντας ωστόσο σχεδόν την ίδια μορφή εδώ και 12 συναπτά έτη, με την οποία συνέχισε την εμπορική της πορεία αποκλειστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, η υφιστάμενη Ypsilon ανανεώθηκε, κυρίως σε εξοπλιστικό επίπεδο, γεγονός που μάλλον της έδωσε νέα ώθηση. Η πρόσφατα αναβαθμισμένη Ypsilon είναι πιο συνδεδεμένη από ποτέ, καθώς υποστηρίζει ασύρματα Apple CarPlay και Android Autο, ενώ απέκτησε επιφάνεια για την ασύρματη φόρτιση του smartphone, οθόνη 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας για πρώτη φορά.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Lancia η Ypsilon, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατάφερε στην Ιταλία να καταγράψει άνοδο πωλήσεων (+9%), σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον κατέκτησε στην ιστορία της το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς (14,9%) στην κατηγορία Β. Τονίζεται επίσης ότι η αειθαλής Ypsilon ήταν το τρίτο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις (44.743 μονάδες) και το δεύτερο εμπορικότερο του Ομίλου Stellantis στη μεγάλη αγορά της Ιταλίας το 2023.

Ειδικότερα στην κατηγορία Β η Ypsilon ήταν το υβριδικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις (39.683 μονάδες) και μερίδιο αγοράς 46,9%. Το ήπιο υβριδικό σύστημα της Ypsilon συνδυάζει τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 λίτρου, ηλεκτρικό μοτέρ BSG 12 Volt και μπαταρία ιόντων λιθίου, αποδίδοντας 70 ίππους.


Παράλληλα ήταν το τρίτο στην κατάταξη μοντέλο της κατηγορίας B με υγραέριο κίνησης, καθώς η έκδοση EcoChic LPG της Ypsilon σημείωσε 4.982 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 9,7%. Για την ιστορία να πούμε ότι από το 1985 η Ypsilon αριθμεί 4 γενιές, 37 ειδικές εκδόσεις και πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *