Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στη Κω: «Το νοσοκομείο της Κω δεν είναι μόνο ένα νοσοκομείο με προβλήματα, όπως παρουσιάζεται αλλά έχει και επιτυχίες και τα πράγματα είναι καλύτερα φέτος» – Συνάντηση με την Έπαρχο


Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει ακάθεκτος την δουλειά και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρού και την ώρα που όλοι σκέφτονται τις διακοπές. Ο υπουργός Υγείας παραμένει με σηκωμένα τα μανίκια και έτσι έκανε σήμερα (6.8.2024) επίσκεψη σε Κάλυμνο και Κω.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε συναντήσεις στην Κω με τις τοπικές αρχές, ενώ επισκέφθηκε και το νοσοκομείο του νησιού και έβγαλε και είδηση κάνοντας λόγο για την προκήρυξη τεσσάρων  θέσεων παθολόγων τον Σεπτέμβριο.

Ανάμεσα στις άλλες συναντήσεις ο υπουργός Υγείας είχε τετ α τετ και ε την Έπαρχο Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου.

Η Έπαρχος αφού αρχικά καλωσόρισε τον κ.Γεωργιάδη, ανέφερε πως είναι σίγουρη πως θα κάνει το μέγιστο δυνατό προκειμένου να συμβάλει να διορθωθούν κάποιες καταστάσεις που ταλαιπωρούν το νησί εδώ και καιρό. Παράλληλα επισήμανε εν συντομία τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Τόνισε πως η Περιφέρεια και ο επιχειρηματικός κόσμος της Κω εμπράκτως είναι δίπλα του και πως με ενότητα οφείλουν να δουλέψουν για τη μεγαλύτερη ανάγκη των κατοίκων του νησιού, που είναι η υγεία. Αναφέρθηκε παράλληλα στα κίνητρα των γιατρών αλλά και στην αξιοποίηση ακινήτων για τη δημιουργία κατοικιών για τους γιατρούς που θα έρχονται στο νησί .


Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Μπάμπης Ναβροζίδης ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τον υπουργό τονίζοντας πως τον τιμάει η παρουσία του στην Κω, μιας και δείχνει ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα πραγματικά ενώ προσέθεσε πως γνωρίζει πως η επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη είναι καθημερινή.

Ο κ.Γεωργιάδης με τη σειρά του ανέφερε πως το Νότιο Αιγαίο διαθέτει από τους καλύτερους Περιφερειάρχες. Συμπλήρωσε πως το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό στην Ελλάδα, το γεγονός της έλλειψης παθολόγων στην Κω. Συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε να είχαν βρεθεί συναινετικές λύσεις από την αρχή, αλλά αυτό δεν κατέστει εφικτό και έγινε στην πορεία. Θεωρεί πως αν το νοσοκομείο αποκτήσει τους τέσσερις παθολόγους, ένα δύο καρδιολόγους και ένα δύο παιδιάτρους θα είναι το τέλειο.

Πρόσθεσε πως κατά τα άλλα το νοσοκομείο είναι σε καλή κατάσταση, έχει φροντιστή, έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό του, κάνει χειρουργεία και δεν είναι μόνο ένα νοσοκομείο με προβλήματα, όπως παρουσιάζεται αλλά έχει και επιτυχίες και τα πράγματα είναι καλύτερα φέτος από ό,τι πέρσι.

Τέλος πρόσθεσε πως η νησιωτικότητα από μόνη της δημιουργεί προβλήματα και το θέμα του ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία είναι μεγάλο πανευρωπαϊκά.

Στο μεταξύ μετά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Κω, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,  επισκέφθηκε το Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά.

Ο κ.Νικηταράς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Κω, στη στέγαση των ιατρών αλλά και στο νέο Νοσοκομείο του νησιού.

Ο Υπουργός αρχικά ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και διευκρίνησε πως η λύση με τους ιδιώτες γιατρούς θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο,  ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό να στελεχωθεί το υπάρχον Νοσοκομείο.

Πηγή: kostv.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *