Στον πρίγκιπα της ροκ Παύλο Σιδηρόπουλο είναι αφιερωμένο το «Μουσικό κουτί» που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 την Κυριακή 18.02.2024

Ένα ταξίδι στον κόσμο του τολμηρού και ασυμβίβαστου δημιουργού Παύλου Σιδηρόπουλου κάνει το «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 21:00.


Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη τιμούν τον πρίγκιπα της ροκ, Παύλο Σιδηρόπουλο, φιλοξενώντας την αδελφή του Μελίνα Σιδηροπούλου, έναν σημαντικό συνοδοιπόρο του από τη δεκαετία του ’70, τον Βασίλη Σπυρόπουλο, και δύο νεότερους ερμηνευτές που αγαπούν ιδιαίτερα τα τραγούδια του, τον Λεωνίδα Μπαλάφα και τον Γρηγόρη Κλιούμη. Στο Juke Box έρχονται η Βιολέτα Ίκαρη και η Θεοδοσία Τσάτσου.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον τραγουδοποιό που αγάπησε το ροκ όσο και τα ρεμπέτικα και που, εκτός από το δικό του υλικό, έχει τραγουδήσει από διασκευές των Rolling Stones και του Jimi Hendrix μέχρι Γιάννη Μαρκόπουλο και Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο Μπάμπης ο Φλου», «Να μ’ αγαπάς», «Rock ’n’ Roll στο κρεβάτι», «Στην Κ.», «Νάυλον ντέφια» είναι μερικά από τα τραγούδια του που παίζονται στην εκπομπή.

Πνεύμα ανήσυχο και τολμηρό, ο Παύλος Σιδηρόπουλος έγραψε στίχους βιωματικούς, άλλοτε σκληρούς και άλλοτε τρυφερούς, και μουσική που είχε τις ρίζες της στην αγαπημένη του μπλουζ και ροκ σκηνή.


«Ο Παύλος είχε αποποιηθεί κάθε οικονομικό δικαίωμα από την κυκλοφορία του δίσκου του “Φλου”» λέει στη συνέντευξή της η Μελίνα Σιδηροπούλου και αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του αδερφού της.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *