Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Κωπηλασία: «Χάλκινοι» Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής


Το τρίτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν μετά από εκπληκτική μάχη το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 6:13.44!


Το ελληνικό πλήρωμα έχασε το ασημένιο για μόλις 11 εκατοστά του δευτερολέπτου από τους Ιταλούς Στέφανο Όπο και Γκάμπριελ Σοάρες, με τους οποίους έδωσε μια τιτάνια μάχη στα τελευταία μέτρα της διαδρομής.

Αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο συνεχόμενο, μετά το χρυσό μετάλλιο του Ντούσκου στο Τόκιο!

Οι δύο Έλληνες βρίσκονταν στην μάχη του μεταλλίου από την αρχή της κούρσας με τους πρώτους τελικά Ιρλανδούς Φίνταν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν να ξεχωρίζουν από τα μισά της διαδρομής και την μεγάλη μάχη να γίνεται για την δεύτερη θέση.

Στην 6η θέση Μπούρμπου – Αναστασιάδου


Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου δεν έκαναν την κούρσα που θα ήθελαν στον τελικό της δίκωπου, και τερμάτισαν στην έκτη θέση, ολοκληρώνοντας με απόλυτα θετικό πρόσημο την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταφέρνοντας να φέρουν την ελληνική κωπηλασία σε ακόμα έναν τελικό.

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 7:13.30.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *