Σε δημοπρασία κιθάρες του Μαρκ Νόπφλερ των Dire Straits

Ο βρετανός μουσικός Μαρκ Νόπφλερ, ο οποίος μεγαλούργησε με το συγκρότημα Dire Straits, βγάζει σε δημοπρασία στο Λονδίνο μεγάλο μέρος της συλλογής του από κιθάρες και άλλα αντικείμενα, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Τα αντικείμενα της συλλογής του Νόπφλερ, η οποία περιλαμβάνει ορισμένες από τις πιο εμβληματικές κιθάρες που χρησιμοποίησε στην 50ετή καριέρα του, εκτίθενται από τον οίκο Christie’s ενόψει της δημοπρασίας της 31ης Ιανουαρίου.

«Είναι μια υπέροχη συλλογή» που αποτελείται από 122 αντικείμενα και «καλύπτει ολόκληρη την σταδιοδρομία του» Μαρκ Νόπφλερ, λέει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Κέρι Κιν, ειδικός σύμβουλος του οίκου Christie’s για μουσικά όργανα.

Η αξία μιας κόκκινης Schecter Telecaster κιθάρας, με την οποία ο Νόπφλερ ηχογράφησε την επιτυχία «Walk of Life» και εμφανίζεται επίσης στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, εκτιμάται σε 4.600-7.000 ευρώ.

Μια κιθάρα Gibson Les Paul Standard με την οποία ηχογραφήθηκε το «Money for Nothing» αναμένεται να πιάσει 7.000-9.000 ευρώ.


Η μεγάλη ατραξιόν της δημοπρασίας είναι μια κιθάρα Gibson Les Paul του 1959 με την οποία ο Μαρκ Νόπφλερ έπαιξε σε συναυλίες τη δεκαετία του 2000. Αναμένεται να δημοπρατηθεί έναντι ποσού 350.000-580.000 ευρώ. «Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό, vintage μουσικό όργανο, το οποίο από μόνο του – ακόμη κι αν δεν συνδεόταν με τον Μαρκ Νόπφλερ – είναι εξαιρετικά πολύτιμο», επισημαίνει η Αμέλια Γουόκερ, ειδική σύμβουλος του οίκου Christie’s για ιδιωτικές συλλογές.


Για τους θαυμαστές των Dire Straits που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα αναμνηστικό του αγαπημένου τους συγκροτήματος, αλλά έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, στη δημοπρασία της 31ης Ιανουαρίου θα διατεθούν επίσης αντικείμενα μικρότερης αξίας, όπως μια μπαλαλάικα η οποία εκτιμάται μεταξύ 350 και 580 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *