Πωλείται σε δημοπρασία το πουκάμισο με το οποίο ο Κόλιν Φερθ είχε κάνει μια viral βουτιά στη σειρά «Pride and Prejudice»

 

Το πουκάμισο που φόρεσε ο Κόλιν Φερθ μετά από μια βουτιά στη λίμνη σε επεισόδιο της τηλεοπτικής μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος «Pride and Prejudice» (Περηφάνια και Προκατάληψη) πωλείται έναντι 25.000 αγγλικών λιρών σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Κόλιν Φερθ υποδύθηκε τον Φιτζγουίλιαμ Ντάρσι στη μεταφορά του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν το 1995 στο BBC με συμπρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Ελ ως Ελίζαμπεθ Μπένετ.

Η στιγμή επαναλαμβανόταν στη σειρά του Netflix, Μπρίτζερτον, όταν ο Βρετανός ηθοποιός Τζόναθαν Μπέιλι βγαίνει από μια λίμνη, και αναφέρθηκε επίσης στο Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Φερθ ως ένας άλλος κύριος Ντάρσι, ένα νεύμα στην ερμηνεία του από τη συγγραφέα Έλεν Φίλντινγκ.

Αρχικά η τιμή πώλησης του συνόλου του ηθοποιού πουκάμισο, βελούδινο γιλέκο, παντελόνι και μπότες είχε εκτιμηθεί ότι θα είναι 7.000 – 10.000 αγγλικές λίρες. Τελικά η τιμή πώλησης υπερδιπλασιάστηκε.

Το πουκάμισο θα πωληθεί μαζί με πάνω από 60 κοστούμια ταινιών και σειρών, μεταξύ άλλων, ένα φόρεμα Dior της Madonna που πωλείται 60.000 αγγλικές λίρες και κοστούμι του Τζόνι Ντεπ από την ταινία «Sleepy Hollow» (Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη), η τιμή του οποίου ανέρχεται σε 30.000 αγγλικές λίρες.


Στη δημοπρασία που διοργανώνεται από τον οίκο Kerry Taylor Auctions πωλούνται ρούχα που δώρισε ο οίκος κοστουμιών Cosprop, που ιδρύθηκε το 1965 από τον βραβευμένο με Όσκαρ και Bafta σχεδιαστή Τζον Μπράιτ. Η δημοπρασία θα συγκεντρώσει κεφάλαια για τη μη κυβερνητική οργάνωση που υλοποιεί προγράμματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, The Bright Foundation, η οποία ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ενδυματολογίας για την ταινία «A Room With a View».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *