Πέθανε ο Κώστας Γκουζγκούνης

Σε ηλικία 92 ετών, έφυγε από τη ζωή, την Παρασκευή στο Θριάσειο νοσοκομείο, ο Κώστας Γκουζγκούνης!


Ο θρυλικός πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Επιθυμία του Κώστα Γκουζγκούνη ήταν να ταφεί στην Αρτέμιδα, παρουσία λίγων συγγενών και φίλων. Στο πλευρό του έως την τελευταία στιγμή ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και  Κώστας.

Το θάνατο του Κώστα Γκουζγκούνη έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λουκάκης.

Ο Κώστας Γκουζγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 21 Μαρτίου 1931. Η βασική του δουλειά ήταν φωτογράφος, τέχνη που έμαθε στη θεσσαλική πόλη από τον πατέρα του Δημήτρη (Μίμη τον ήξερε όλος ο κόσμος) και στη συνέχεια όταν ήρθε στην Αθήνα άνοιξε δικό του φωτογραφείο, στο Χολαργό. Παράλληλα έπαιξε ως κομπάρσος σε αρκετές ταινίες, αλλά έγινε γνωστός κυρίως για αυτές με ερωτικό περιεχόμενο, στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και έτσι του δόθηκε το προσωνύμιο ο “βασιλιάς του σεξ”, με σήμα κατατεθέν το ξυρισμένο κεφάλι του.

Ωστόσο, η πρώτη ταινία του σε ρόλο κομπάρσου ήταν η “Αγνή του λιμανιού”  το 1952, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Γιώργο Γληνό και Αλέκο Αλεξανδράκη.


Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη “Θεία απ’ το Σικάγο” το 1957. Είναι ο άντρας δίπλα στο Στέφανο Στρατηγό που λέει την ατάκα “θα τον σκοτώσετε τον άνθρωπο” όταν ήδη έχει πέσει η γλάστρα.


Ο ίδιος συχνά-πυκνά αναφερόταν και στην ταινία “Μία ζωή την έχουμε” του 1958, όπου είχε το ρόλο του καφετζή, με σγουρά μαλλιά ακόμη και εξυπηρετούσε τον Δημήτρη Χορν. Αλλά και στο θεατρικό έργο “Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται το οποίο προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 1975 και έπαιζε τον Τούρκο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *