Ο «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» του Τζεφιρέλι κάνουν μήνυση στην Paramount μισό αιώνα μετά

Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάτινγκ, που πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» του Φράνκο Τζεφιρέλι το 1968, μήνυσαν την Paramount, καθώς υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο σκηνοθέτης τους «ανάγκασε» σε μια σκηνή σεξ όταν ήταν μόλις 15 και 16 ετών και τους κινηματογράφησε γυμνούς εν αγνοία τους.


Η 71χρονη σήμερα Χάσεϊ και ο 72χρονος Γουάτινγκ υπέβαλαν μήνυση την Παρασκευή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια κατηγορώντας την Paramount Pictures για σεξουαλική παρενόχληση, απάτη, σεξουαλική κακοποίηση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν από την εταιρεία παραγωγής ποσό που πιστεύεται ότι ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια, ως αποζημίωση.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, η αγωγή των ηθοποιών βασίζεται σε νόμο της Καλιφόρνια που αναστέλλει προσωρινά την παραγραφή των αξιώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ο νόμος αυτός είχε προθεσμία στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

«Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα», είπε ο Tony Marinozzi, εκπρόσωπος των δύο ηθοποιών, σε δήλωσή του. «Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί, έλαβαν τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη που του είχαν», είπε ο μάνατζερ. «Ο Φράνκο ήταν φίλος τους και ειλικρινά, στα 16, τι να έκαναν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Δεν υπήρχε #MeToo.»


Στην αγωγή οι ηθοποιοί ισχυρίζονται πως «δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παίξουν γυμνοί με μακιγιάζ σώματος όπως τους ζητήθηκε την τελευταία μέρα των γυρισμάτων», παρά το γεγονός ότι τους είχαν αρχικά υποσχεθεί ότι δεν θα γυριζόταν γυμνό ούτε θα αναγκάζονταν να κυκλοφορήσουν χωρίς ρούχα.


Σε μια δήλωση στο Variety, ο Solomon Gresen, δικηγόρος των δύο ηθοποιών, είπε ότι οι ηθοποιοί «ήταν πολύ μικρά αφελή παιδιά στη δεκαετία του ’60 που δεν είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να τους συμβεί»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *