Νέα δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του ηθοποιού Άλεκ Μπάλντουιν

Επιτροπή ενόρκων άσκησε σήμερα νέα δίωξη σε βάρος του ηθοποιού Αλεκ Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετά τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, την οποία πυροβόλησε στα γυρίσματα της ταινίας Rust, στο Νέο Μεξικό.


Τον περασμένο Απρίλιο είχαν αποσυρθεί οι κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού και παραγωγού της ταινίας για τον πυροβολισμό από τον οποίο σκοτώθηκε η Χάτσινς. Ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές προειδοποίησαν τότε ότι αυτό δεν ισοδυναμούσε με αθώωση του Μπάλντουιν και ότι ήταν πιθανό να του ασκηθεί νέα δίωξη.

Της σημερινής δίωξης προηγήθηκε μια ανεξάρτητη έρευνα ειδικών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μπάλντουιν θα έπρεπε να τραβήξει τη σκανδάλη του ρεβόλβερ που χρησιμοποιούσε στην πρόβα για να ρίξει τη σφαίρα που σκότωσε τη Χάτσινς. Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η έρευνα του FBI.

Στις 21 Οκτωβρίου 2021, στα γυρίσματα της ταινίας στο Νέο Μεξικό, ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με το όπλο, που υποτίθεται ότι θα είχε άσφαιρα, αλλά περιείχε μια αληθινή σφαίρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Χάτσινς και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. Ο 65χρονος ηθοποιός δηλώνει αθώος και επιμένει ότι τον είχαν διαβεβαιώσει πως το όπλο έφερε άσφαιρα και ότι ο ίδιος δεν τράβηξε τη σκανδάλη. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών.

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται και η υπεύθυνη των όπλων της ταινίας, Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, αφού εκείνη ήταν που έβαλε στο όπλο την αληθινή σφαίρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *