Μαρίνα Σάττι: Εξώδικο στην τραγουδίστρια – Κατηγορείται για αντιγραφή μουσικής


Ο γνωστός συνθέτης Μιλτιάδης Κασσάρας, έστειλε εξώδικο στη Μαρίνα Σάττι και τη δισκογραφική εταιρεία που την εκπροσωπεί, διεκδικώντας την γνησιότητα της μουσικής στο τραγούδι «Αχ θάλασσα». Το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο της album με τίτλο «P». 


Η Μαρίνα Σάττι, έγραψε αυτό το τραγούδι «Αχ θάλασσα» και το αφιέρωσε στον πατέρα της, ο οποίος έφυγε από την ζωή.  

Η απάντηση του συνθέτη

Ωστόσο, ο συνθέτης στο εξώδικο που έστειλε κατα της τραγουδίστριας και της δισκογραφικής αναφέρει ότι «Στην πραγματικότητα, όμως, η σύνθεση δεν είναι δημιούργημα ούτε της Μαρίνας Σάττι, ούτε της Λένας Κιτσοπούλου, ούτε κανενός άλλου. Η μουσική και οι στίχοι του παραπάνω τραγουδιού είναι ολοφάνερα απομίμηση δικής μου σύνθεσης».  

Στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», μίλησε ο δικηγόρος Γιάννης Νισύριος, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του συνθέτη και αναφέρθηκε περαιτέρω στην υπόθεση:


«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι το κυρίως θέμα του τραγουδιού, δηλαδή το “Αχ θάλασσα”, που είναι ομότιτλα τα δύο τραγούδια, οι τέσσερις νότες που το αποτελούν είναι πανομοιότυπες και στον χρόνο, και στον ήχο, και σε όλα τα χαρακτηριστικά. Υπάρχει και ένα μέρος από συγχορδίες που είναι πανομοιότυπες, με το κομμάτι του συνθέτη Μιλτιάδη Κασσάρα». 

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Ο πελάτης μου θέλει να αποκατασταθεί η πραγματικότητα κι ελπίζουμε να μη φτάσουμε στα άκρα. Ο κος Κασσάρας είναι συνθέτης μεγάλου βεληνεκούς, γιος του Σαράντη Κασσάρα, του πιανίστα του Μίκη Θεοδωράκη. Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τα πράγματα». 

Η απάντηση της πλευράς της τραγουδίστριας 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δισκογραφική της Μαρίνας Σάττι, απάντησε στον συνθέτη με εξώδικο, σημειώνοντας πως δεν τίθεται θέμα αντιγραφής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *