Η Ρωσία έβαλε στην λίστα της με τους καταζητούμενους την Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα, που είχε κερδίσει τη Eurovision το 2016

 

Η Ρωσία έβαλε την Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα, που είχε κερδίσει τη Eurovision το 2016 στον κατάλογο των καταζητούμενων!


Η Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα είχε νικήσει την Eurovision το 2016 με ένα τραγούδι που είχε ως θέμα τον εκτοπισμό των Τατάρων της Κριμαίας την περίοδο του Στάλιν, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην Ρωσία.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Mediazona, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών συμπεριέλαβε την κριμαϊκό-ταταρικής καταγωγής Ουκρανή τραγουδίστρια Τζαμάλα στον κατάλογο των καταζητουμένων.

Η Τζαμάλα κατηγορείται για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό, ενώ στον κατάλογο των καταζητούμενων βρίσκεται από τα μέσα Οκτωβρίου.

Η κατηγορία για «διάδοση ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό» είναι η συνήθης για την κατηγορία ή καταδίκη και φυλάκιση όσων Ρώσων αντιτίθενται με οποιονδήποτε τρόπο στην ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022 στην Ουκρανία.


Δείτε το… επίμαχο τραγούδι:


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *