Επίσημη αθηναϊκή πρεμιέρα σήμερα για το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία 1900.Καμπανία της Ανατολής»

Επίσημη αθηναϊκή «πρώτη» σήμερα για το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία 1900. Καμπανία της Ανατολής» (παραγωγής ΕΡΤ και Κέντρου Κινηματογράφου). Η ταινία, που θα παραμείνει στις αίθουσες έως τις 14 Νοεμβρίου, έχει βραβευθεί στα Φεστιβάλ Χαλκίδας, ΑΕΙ Κύπρου, DUBAI FF, LGFF-ΛΟΝΔΙΝΟ, Tiburon California iff, Κάννες και σε άλλα 23 Φεστιβάλ σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Οδυσσέας Σταμούλης και Σοφία Σεϊρλή. Η μουσική είναι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Σπυρόπουλος.


Η ταινία αφορά στην ιστορία μιας οικογένειας παραγωγών σαμπάνιας από την Τεγέα με διεθνή αναγνώριση και βραβεία στις παγκόσμιες εκθέσεις της εποχής 1885-1935. Τον πατέρα-αφέντη της οικογένειας ενσαρκώνει με μία εκπληκτική ερμηνεία ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και τους γιους του υποδύονται ο Οδυσσεας και ο Ισίδωρος Σταμούλης. Μέσα από την μικρο-ιστορία αυτής της οικογένειας η ταινία αφηγείται όψεις της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας στις αρχές του 20ού αιώνα

Στην ταινία προβάλλονται για πρώτη φορά κινηματογραφημένα στιγμιότυπα (1914 – 1920) από την Αθήνα: Πλατείες Συντάγματος και Ομόνοιας, οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αιόλου, Αθηνάς, Καπνικαρέα, Πλάκα, την Ακρόπολη υπό τον στρατιωτικό έλεγχο της ΑΝΤΑΝΤ, αλλά και τον Πειραια, καθως επίσης σκηνές καθημερινής ζωής από Τρίπολη, Στεμνίτσα, Λεβίδι, Βυτίνα, Μονή Προδρόμου, Κόρινθο (Ισθμό-διώρυγα), Ναύπλιο, Κόρινθο (μετά τον σεισμό του 1928). Προβάλλονται, επίσης, ανέκδοτα κινηματογραφημένα στιγμιότυπα από τις εκθέσεις στο Παρίσι 1900, Σικάγο 1893, Λιέγη 1905 και Σαν Φρανσισκο 1915.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *