Απίστευτο μπλέξιμο με την κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου

 

Μπέρδεμα υπάρχει στο θέμα της κληρονομιάς της ακίνητης περιουσίας της Μαίρης Χρονοπούλου, δυο περίπου εβδομάδες από τη στιγμή που η γνωστή ηθοποιός έφυγε από την ζωή.


Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε αφήσει την περιουσία της στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα όμως, με το ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη στην εφημερίδα Espresso, εκτός από την ακίνητη περιουσία της, που το θέμα εκεί είναι ξεκάθαρο και πάει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ασάφεια επικρατεί για την κινητή περιουσία της ηθοποιού.

Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονος ότι η Μαίρη Χρονοπούλου δεν είχε πολύ κοντινούς συγγενείς για να την κληρονομήσουν.

Δεν είχε κοντινούς συγγενείς

Η ηθοποιός δεν είχε εγγύτερους συγγενείς, παρά μόνο μακρινά ξαδέρφια και στενοί φίλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν δικαιούνται να την κληρονομήσουν.


Η Μαίρη Χρονοπούλου, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας. Η σπουδαία ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου φέρεται μόνο να είχε συναινέσει πριν πεθάνει στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το «Χαμόγελο του Παιδιού».


Το σπίτι και τα αντικείμενα

Σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρη Χατζημιχάλη, αυτό θα ισχύσει αν μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε η θοποιός σε μουσείο. Γεγονός το οποίο – σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του δικηγόρου – είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης συνέταξε αίτημα, που υπέβαλε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού όπου διέμενε η Μαίρη Χρονοπούλου, προκειμένου να καταμετρηθούν ένα προς ένα τα αντικείμενα που εμπεριέχονται σε αυτό, με εμφανή την ανησυχία να μην αφαιρεθούν ή κλαπούν, λόγω της απομονωμένης περιοχής στην οποία βρίσκεται η πολυτελής κατοικία.

Σε περίπτωση όμως που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των πολύτιμων αυτών αντικειμένων.


Αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου μεταγενέστερα να ιδρυθεί – σε διαφορετικό σημείο από το σπίτι της – μουσείο, το οποίο θα επιτρέπει στους θαυμαστές της Μαίρης Χρονοπούλου να τη θυμούνται για πάντα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *