Ζωγράφου: Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πολυτεχνειούπολη, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε κοντά στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, έξω από την έδρα των ΜΑΤ, μετά από τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό.


Στο σημείο, επί της οδού Κοκκινοπούλου, μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 12:29 έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι να εκραγεί η βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως υπήρχε μια ύποπτη σακούλα, η οποία περιείχε ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώθηκε από τα ΤΕΕΜ.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.


Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Παράλληλα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της συμβολής με την οδό Αλ. Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Αλίμου και την Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *