Ζητήθηκε άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου – Διακόπηκε η δίκη για το Μάτι, στην οποία είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους

 

Διακόπηκε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, διότι η Ρένα Δούρου, που είναι ανάμεσα στους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση, εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δικονομικό κώλυμα, όπως τόνισε και ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, Παναγιώτης Μανιάτης. Η Ρένα Δούρου δεν μπορεί να καθίσει στο εδώλιο, λόγω βουλευτικής ασυλίας. Έτσι πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας της για να συνεχίσει να είναι στο εδώλιο.

Οπότε μέχρι να δοθεί άδεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου, η δίκη για το Μάτι διακόπηκε.

«Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος προς το δικαστήριο.

Ο συνήγορος της, Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς, διάβασε στο δικαστήριο δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει με ρητό τρόπο τη απόφαση της να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία, σκοπεύοντας να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία για να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.


Μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου ανέφερε στη δήλωση πως αναμένει τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, καθώς δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης.


Τελικά, η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας Μαρία Γκιαούρη ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για τις 24 Ιουλίου.

Σε περίπτωση πάντως που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η αναγκαία απόφαση της Βουλής το δικαστήριο θα προσχωρήσει σε περαιτέρω καθυστέρηση της δίκης, τη στιγμή που πέντε χρόνια μετά την εθνική τραγωδία δεν έχει εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *