Ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων: Αδειάζει η Αθήνα – Συνωστισμός στα λιμάνια, ουρές στα διόδια

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα από τα πρώτα μεγάλα κύματα εξόδου εκδρομέων από την Αθήνα, καθώς διανύουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.


Το Σάββατο υπολογίζεται ότι αναχώρησαν τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ την Κυριακή, 30 Ιουλίου, αναμένεται να φύγουν πάνω από 26.000 επιβάτες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι πάνω από 70.000 ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά αυτό το τριήμερο.

Ειδικότερα, τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά φεύγουν με πληρότητες που ξεπερνούν το 90%, ενώ τις επόμενες μέρες η κίνηση στα νησιά αναμένεται να κορυφωθεί.

Αυξημένη η κίνηση και στα διόδια – Αισιοδοξία στον κλάδο του τουρισμού

Σε κύματα φεύγουν από την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων και στα διόδια.


Από την Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, 55.780 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και 40.735 οχήματα από τα διόδια των Αφιδνών.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά. Το Σάββατο 29 Ιουνίου είχαν προγραμματιστεί, μόνο από τον Πειραιά, 24 δρομολόγια και θα αναχωρήσουν 27.000-30.000 επιβάτες.

Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα. Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν και φέτος για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *