Βοιωτία: «Με απώθησε και το όπλο εκπυρσοκρότησε», είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο

 

Ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο Ρομά στην Βοιωτία είπε στην απολογία του ότι ο άτυχος ανήλικος τον απώθησε με βίαιο τρόπο και το όπλο του εκπυρσοκρότησε.


Επίσης ανέφερε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει την ηλικία του θύματος, ο οποίος τόνισε ότι είχε «στοιχεία επικινδυνότητας».

«Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός-σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο ενώ συγχρόνως συνέχιζα να τον τραβώ από το ώμο και να τον βγάλω έξω», φέρεται να αναφέρει ο αστυνομικός που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ΕΛΑΣ.

«Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι εκείνος πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω», αναφέρει στο υπόμνημά του.

Και συνέχισε:  «Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού είδα έναν άνδρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά τη έρευνα στο αυτοκίνητο.


Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, όπως αποδεικνύεται και από τη σχετική φωτογραφία. Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού υπήρχε ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *