Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρά τέσσερα παιδιά σε ναυάγιο

Τέσσερα μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η λέμβος στην οποία επέβαιναν εντοπίστηκε έγκαιρα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και άμεσα ειδοποιήθηκε η τουρκική Ακτοφυλακή η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε.

Οι μετανάστες, όταν είδαν το σκάφος του Λιμενικού Σώματος έπεσαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας και διάσωσης εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Συνολικά, περισυνελέγησαν 22 άτομα. Τέσσερα εξ αυτών χωρίς αισθήσεις. Σύμφωνα με το νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους πρόκειται για 1 αγόρι 7-8 ετών, 3 κορίτσια (14 χρόνων, 8 χρόνων και 11 μηνών).

Με αφορμή το γεγονός, τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια συνανθρώπων μας εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τα δύο περιστατικά διάσωσης παράτυπων μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα.


Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.


«Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ανοιχτά της Σάμου εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα στη διάρκεια περιπολίας, τριάντα επτά άτομα που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο. Στη θέα σκάφους του λιμενικού, κάποιος από τους επιβαίνοντες έσκισε τη φουσκωτή λέμβο και όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Ακολούθησε διαδικασία έρευνας και διάσωσης. Δύο εξ’ αυτών, μια γυναίκα και ένα μωρό, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Έγινε και στους δύο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με αποτέλεσμα το μωρό να σωθεί, δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα κατέληξε.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *