Θρήνος και ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του κυβερνήτη του Canadair Χρήστου Μουλά στην Κρήτη – Παρούσα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

Τον ηρωικό κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που συνετρίβη στην Κάρπαθο, Χρήστο Μουλά, αποχαιρετούν φίλοι, συγγενείες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πλήθος πολιτικών, αλλά και απλός κόσμος αυτή την ώρα στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων στην Κρήτη, όπου γίνεται η κηδεία του άτυχου πιλότου που έχασε τη ζωή του την ώρα της μάχης με τις φλόγες.


Η σορός του αδικοχαμένου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου λίγο μετά της 9 το πρωί. Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11:00 παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και η σύζυγος του 34χρονου κυβερνήτη η οποία βρίσκεται διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το αγέννητο παιδί του 34χρονου κυβερνήτη θα υιοθετήσει η βουλή ύστερα από απόφαση που έλαβε χθες προσφέροντας του στήριξη μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος του.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Χρήστου Μουλά τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη σημαία. Στο μεταξύ, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Παρόντες είναι ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και πολλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους η Ντόρα Μπακογιάννη.


Τιμές αποδίδουν τα τιμητικά αγήματα των τριών Όπλων.


Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α. 

«Αθάνατος στις ψυχές και τις μνήμες μας»

Συγκίνηση προκάλεσαν, τα λόγια του ιερέα του χωριού για τον άδικο χαμό του Χρήστου Μουλά ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «το κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας».

Η κηδεία του συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair, Περικλή Στεφανίδη έγινε χθες στο Κιλκίς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *