Θεσσαλονίκη: Ρομά έστησαν πύρινα οδοφράγματα διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου

Νέος γύρος έντασης αυτή τη ώρα έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες Ρομά να έχουν στήσει πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας.


Το κλίμα στην κοινότητα της Αγίας Σοφίας «μυρίζει μπαρούτι» με το θάνατο του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, από όπλο αστυνομικού να έχει πυροδοτήσει μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτή την ώρα δεκάδες άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως με τους διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη καθώς όπως υποστηρίζουν ακόμη θρηνούν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός με τον ίδιο τρόπο.

Ο Αντώνης Τάσιος, γραμματέας του Οικισμού «Αγίας Σοφίας» εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, για τους ίδιους λόγους.

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι, κάθε χρόνο πεθαίνει ένας Ρομά. Είναι ρατσιστικό, για μένα δεν είναι σύμπτωση. Αφού το θέλουν έτσι τώρα θα μας βρουν και μπροστά τους. Επειδή δεν έχει κάποιος δίπλωμα δεν σημαίνει ότι μπορείς να του αφαιρέσεις τη ζωή. Ο χρόνος το Σάββατο γύρισε πάλι πίσω. Δεν συμπληρώθηκε ούτε καν χρόνος. Οι γονείς του Κώστα κλαίνε και αναφωνούν “δεν γίνεται”. Με λίγα λόγια, θα μας φάνε όλους επειδή είμαστε Ρομά», σημείωσε.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικισμού, Σταύρος Καζαντζίδης χαρακτήρισε στο ThessToday ως «απαράδεκτη» την ενέργεια του αστυνομικού. «Έτσι χάσαμε τον ανιψιό μου για 20 ευρώ, τον σκότωσαν. Εμάς πεθαίνουν τα δικά μας τα παιδιά, δεν μπαίνουν φυλακή αυτοί; Έτσι είναι ο νόμος για αυτούς; Ο κόσμος αγρίεψε σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε και σημείωσε ότι: «Για τον Φραγκούλη σταμάτησα τον πόλεμο και τώρα ο κόσμος αγριεύτηκε. Το κλίμα είναι χειρότερο από πέρσι».

 

Πηγή: thesstoday.gr


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *