Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία: Προσήχθη ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού στην Αρχαία Ολυμπία – Μήνυμα 112 σε 4 οικισμούς

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στην Ηλεία, έχουν προχωρήσει οι Αρχές.


Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη ένας Έλληνας για απόπειρα εμπρησμού από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ξέσπασαν φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στον νομό Ηλείας, και συγκεκριμένα, δύο στα Παλαιοβαρβάσαινα, ένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας (κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία) και ένα στον Πύργο.

Στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Επίσης, λίγο μετά τις 14:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα με τους πολίτες να καλούνται να εκκενώσουν προς Αρχαία Ολυμπία.


Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος: «Εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δύο εστίες»

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».


Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

Πάντως, και στις δύο περιοχές της Ηλείας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές και να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί από την ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *