Τέμπη: Το τελευταίο αγωνιώδες τηλεφώνημα του μηχανοδηγού πριν την σύγκρουση

Λίγο πριν από τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη ο μηχανοδηγός του Intercity 62 φαίνεται να είχε αντιληφθεί το λάθος στην πορεία του και φέρεται να τηλεφώνησε σε συνάδελφό του για να μάθει αν κινείται κι αυτός στην ίδια γραμμή.


Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο μηχανοδηγός του Intercity 62 κατάλαβε ότι κάτι μάλλον κάτι πάει λάθος και πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του άλλης αμαξοστοιχίας, ρωτώντας τον με αγωνία αν βρίσκεται και αυτός στην ίδια γραμμή, στην οποία γράφτηκε λίγα λεπτά μετά η τραγωδία στα Τέμπη με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Το τηλεφώνημα αυτό, που φέρεται να είναι το τελευταίο που πρόλαβε να κάνει ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας Intercity 62, δεν απέδωσε καρπούς.

Ο συνάδελφος που πήρε στο τηλέφωνο ο μηχανοδηγός του Intercity 62 δεν ήταν στην εμπορική αμαξοστοιχία, που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση με το επιβατικό τρένο, αλλά σε άλλη.

Το ίδιο περιστατικό, δηλαδή ότι ο έμπειρος μηχανοδηγός του επιβατικού τρένου πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του, προκειμένου να μάθει σε ποιο σημείο βρισκόταν το εμπορικό τρένο, αποκάλυψε χθες και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης.


Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει δώσει εντολή να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην τραγωδία στα Τέμπη για να φανούν όλες οι κλήσεις που έκαναν στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα και τι ειπώθηκε.


Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, μόλις τρία ήταν τα κρίσιμα λεπτά μετά την αναχώρηση του Intercity 62 από τον σταθμό της Λάρισας, στις 11:04 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όπου θα μπορούσαν να γίνουν αστραπιαίες διορθωτικές κινήσεις για την αποτροπή της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Τις ενέργειες αυτές θα μπορούσε να κάνει ο σταθμάρχης της Λάρισας, εάν για διάστημα 180 δευτερολέπτων μετά την αναχώρηση του τρένου (έως τις 11.07 μ.μ.), παρακολουθούσε τον πίνακα χειρισμού σηματοδότησης που είχε μπροστά του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Τέμπη: Το τελευταίο αγωνιώδες τηλεφώνημα του μηχανοδηγού πριν την σύγκρουση”