Τέμπη: «Την πάτησα» – Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη αμέσως μετά την τραγωδία

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως σχετικά με τον σταθμάρχη της Λάρισας και το μοιραίο βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.


Ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και απολογείται σήμερα, Κυριακή παραδέχτηκε πως έκανε λάθος και άφησε τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή.

Ο σταθμάρχης, που ήταν υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων στα Τέμπη, μόλις αντιλήφθηκε ότι έγινε σύγκρουση άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος και νευρικός.

Επίσης, κάπνιζε συνεχώς, ενώ μόλις έφτασαν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για νεκρούς ο σταθμάρχης φέρεται να είπε στον συνάδελφό του «την πάτησα», αντιλαμβανόμενος το τραγικό λάθος του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης αλλά οι συνάδελφοί του, γνωρίζοντας την απειρία του είχαν πει σε σιδηροδρομικούς που βρίσκονταν στο σταθμαρχείο «να έχουν λίγο το νου τους».


Σύμφωνα με τον συνήγορο του, ο σταθμάρχης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κατά την σύλληψή του, φέρεται να ψέλλισε: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 σκέψεις για “Τέμπη: «Την πάτησα» – Τα πρώτα λόγια του σταθμάρχη αμέσως μετά την τραγωδία”