Τέμπη: Θέμα χρόνου νέες ποινικές διώξεις – Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με τον 59χρονο σταθμάρχη Λάρισας να παραμένει προφυλακισμένος μετά την απολογία του, ενώ φαίνεται ότι οι αρμόδιες Αρχές σύντομα θα προχωρήσουν σε νέες ποινικές διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.


Πέρα από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, και άλλα στελέχη του ΟΣΕ φαίνεται ότι θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα των δικαστικών Αρχών προσανατολίζεται σε τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία εξετάζονται και πιθανώς να φέρουν ευθύνη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη, με τις δικαστικές αρχές να ερευνούν την υπόθεση αναζητώντας τι πραγματικά συνέβη και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες συνέταξαν και παρέδωσαν πόρισμα στις ανακριτικές αρχές.

Τα πολυσέλιδα πορίσματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περιέχουν κρίσιμα στοιχεία που «ρίχνουν φως» στα αίτια του δυστυχήματος και στις ευθύνες των εμπλεκόμενων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδεχομένως ακόμη και εντός της ημέρας να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία έχει προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών στον επιθεωρητή που τοποθέτησε τον προφυλακισθέντα σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται και πρόσωπα που εμπλέκονται στην τραγωδία στα Τέμπη, όπως ο σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας που όφειλε να είναι στο πόστο του ως τις 11 και έφυγε νωρίτερα. Το περιβάλλον του προηγούμενου σταθμάρχη επιμένει, πάντως, ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του.


Στο μεταξύ, την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *