Τέμπη: Στον Εισαγγελέα για να απολογηθεί ο σταθμάρχης – «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου»

Στον Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί, οδηγείται σήμερα ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας που είχε βάρδια τη νύχτα της φονική σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.


Ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν να απολογηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα, Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταθμάρχης έφτασε στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Κυριακής υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η απολογία του αναμένεται να ξεκινήσει στις 11.

«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου»

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση φέρεται να είναι ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος είναι ένας από τα κεντρικά πρόσωπα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, όταν το επιβατηγό τρένο συγκρούστηκε με το εμπορικό το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο σταθμάρχης φέρεται να ψέλλισε μετά τη σύλληψή του: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…». Ο 59χρονος δεν απολογήθηκε στον ανακριτή το Σάββατο, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για σήμερα, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα.


Σύμφωνα με τον συνήγορο του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη: «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».


«Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία. Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας» είπε ο δικηγόρος του.

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του, κ. Παντζαρτζίδης, τόνισε πως ο πελάτης του ευχαριστεί τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «είναι πολύτιμη δουλειά των ΜΜΕ και χωρίς την βοήθεια της δημοσιογραφικής έρευνας αυτή η υπόθεση δεν θα έπαιρνε τον δρόμο που έπρεπε να πάρει».

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την τραγωδία, καθώς η ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί, σύμφωνα με τον συνήγορο του, το «μέρος της ευθύνης που του αναλογεί».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Τέμπη: Στον Εισαγγελέα για να απολογηθεί ο σταθμάρχης – «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου»”