Τέμπη: Σήμερα στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας – Τα μοιραία 17 λεπτά πριν την φονική σύγκρουση

Εντός της ημέρας αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.


Για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχει ασκηθεί εις βάρος του σταθμάρχη κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες εξ αμελείας.

Τα μοιραία 17 λεπτά πριν την σύγκρουση

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για 17 ολόκληρα λεπτά τα δύο τρένα ήταν στην ίδια γραμμή και δεν υπήρχε καμιά αντίδραση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σταθμάρχης Νέων Πόρων στις 23:04 ενημέρωσε πως η εμπορική αμαξοστοιχία ξεκινά από τον Σταθμό των Νέων Πόρων με κατεύθυνση προς Αθήνα. Μάλιστα η επικοινωνία ακούστηκε από όσους είχαν τα ραδιοτηλέφωνα ανοιχτά.

Δεν είναι γνωστό αν ο σταθμάρχης Λάρισας ακολούθησε το ίδιο πρωτόκολλο με την επιβατική αμαξοστοιχία.


Η επικοινωνία μεταξύ σταθμαρχών καταγράφεται, βάσει πρωτοκόλλου, στο βιβλίο τηλεγραφημάτων, τον εποπτικό πίνακα κυκλοφορίας και το καταγραφικό των συνομιλιών.


«Ο σταθμάρχης Λάρισας δεν αντιλήφθηκε ότι η αμαξοστοιχία πέρασε στη γραμμή καθόδου», αναφέρει ο προϊστάμενος αμαξοστοιχιών ΟΣΕ και αντιπρόεδρος ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαμάμης.

«Με το που έφυγε η αμαξοστοιχία 62 από τον Σταθμό της Λάρισας, ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν υποχρεωμένος να σηκώσει το τηλέφωνο, να πάρει τους Νέους Πόρους και να πει ότι η αμαξοστοιχία έφυγε από τη γραμμή ανόδου προς Νέους Πόρους. Τι έγινε μεταξύ των δύο σταθμαρχών αυτό δεν το γνωρίζω», προσθέτει ο κ. Χαμάμης.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων φαίνεται να είχε αντιληφθεί ότι τα δύο τρένα, η εμπορική και η επιβατική αμαξοστοιχία, ήταν στην ίδια γραμμή και ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τον 59χρονο συνάδελφό του στη Λάρισα.

Ο συλληφθείς σταθμάρχης προφανώς είχε θεωρήσει ότι είχε γυρίσει το κλειδί, αλλά αυτό δεν είχε γίνει, ενώ στην προανάκριση φέρεται να παραδέχθηκε: «Ναι, κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν προλάβαινα να το σταματήσω».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Τέμπη: Σήμερα στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας – Τα μοιραία 17 λεπτά πριν την φονική σύγκρουση”