Τέμπη: Ολοκληρώνονται οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος – Πένθος για τους 57 νεκρούς, αγωνία για τους αγνοούμενους

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το μεσημέρι.


Πενήντα επτά είναι, έως τώρα, οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο αριθμός των αγνοούμενων, που έχει δηλωθεί στην αστυνομία, ανέρχεται στους 56. Για νοσηλεία παραμένουν στα νοσοκομεία 48 άτομα, 6 εκ των οποίων σε ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο σημείο της τραγωδίας συνεχίστηκαν χθες ακόμα και μέσα στη βροχή και την Πέμπτη, ενώ εκτιμάται ότι σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα των ερευνών, κυρίως στο βαγόνι-κυλικείο.

Στο σημείο του δυστυχήματος εντοπίστηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχαν κι άλλες φιάλες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν πιθανώς στο εστιατόριο του τρένου και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η ισχυρή έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.


Ταυτοποίηση με DNA

Μετά την απόφαση βιολογικής ταυτοποίησης των σορών, δηλαδή μέσω του DNA, ελήφθησαν συνολικά 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη.


Από εδώ και πέρα όποιος από τους επιβάτες δεν ταυτοποιείται με κάποια σορό θα θεωρείται αγνοούμενος.

Μετά την ταυτοποίηση ενημερώνονται δια ζώσης οι συγγενείς, ενώ από σήμερα θα αρχίσει η παράδοση των σορών στις οικογένειες, έπειτα από την απαιτούμενη διοικητική διαδικασία, όπως η έκδοση πιστοποιητικών θανάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Τέμπη: Ολοκληρώνονται οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος – Πένθος για τους 57 νεκρούς, αγωνία για τους αγνοούμενους”