Τέμπη: Απολογείται σήμερα ο δεύτερος σταθμάρχης που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια – Τι θα υποστηρίξει

Σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου, απολογείται ο δεύτερος, παλαιότερος και πιο έμπειρος σταθμάρχης που είχε βάρδια το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται να ισχυριστεί ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, περίπου στις 23:02, ενώ το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 23:20.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με εγγύηση και περιοριστικούς όρους εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο συμβασιούχος σταθμάρχης.

Ο 33χρονος που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, υποστήριξε ότι μπορεί στο βαρδιολόγιο να εμφανίζεται ότι εργάζεται εννιά ώρες, στην πραγματικότητα όμως, μετά από προφορική συμφωνία, έφευγε στο οκτάωρο.

Επιπλέον, τόνισε ότι στη σύμβασή του δεν αναγράφεται ωράριο εργασίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι τόσο προφορικά όσο και εγγράφως είχε ενημερωθεί ότι κάθε μέρα θα δουλεύει 8 ώρες.


Ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε ότι, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο σταθμαρχείο της Λάρισας, είχε επικουρικό ρόλο και εκτελούσε εντολές του εμπειρότερου σταθμάρχη. Υποστήριξε ότι δεν είχε αγγίξει ποτέ τον πίνακα ελέγχου και ότι η μοναδική φορά που εργάστηκε μόνος ως σταθμάρχης, ήταν σε βάρδια στον Βόλο και όχι στη Λάρισα.


Ο 33χρονος κατηγορούμενος μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ισχυρίστηκε συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Ήμουν ενισχυτικός, δεν είχα την ευθύνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *