Τέμπη: Απολογείται ο συμβασιούχος σταθμάρχης – Τι θα υποστηρίξει

Απολογείται σήμερα ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος είχε την απογευματινή βάρδια στον σταθμό της Λάρισας, τη μέρα που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη.


Ο συμβασιούχος αναμένεται να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την ώρα αποχώρησής του από το πόστο του τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και θα περάσει την πόρτα του ανακριτή λίγο μετά τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πει ότι έφυγε στην ώρα του γιατί δεν πληρώνεται τις υπερωρίες, ενώ θα υποστηρίξει ότι είχε έναν επικουρικό ρόλο, δηλαδή, έπαιρνε και δεχόταν πάντα εντολές από τον εμπειρότερο σταθμάρχη.

Την Τρίτη θα απολογηθεί στον Ανακριτή ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός που έπρεπε να είναι μέχρι τις 11 η ώρα στο πόστο του και έφυγε στις 22:15. Ο μόνιμος σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει πολλές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο, και άλλαξαν στοιχεία.

Ωστόσο, αναμένεται να ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στον σταθμό της Λάρισας στις 11:02 το βράδυ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *