Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: «Είδε τον μπαμπά του να σκοτώνεται στον αέρα», είπε με ανατριχιαστικό τρόπο η αδελφή του Επαμεινώνδα Κωστέα για το παιδί του επισμηναγού

 

Συγκλόνισε η αδερφή του άτυχου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, μιλώντας στο Live News για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 με το οποίο πετούσε συντρίβη πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.


«Ήθελε μόνο να πετάει, έφυγε πετώντας», λέει, μεταξύ άλλων, η Φαίδρα Κωστέα.

Όπως είπε η ίδια, επειδή ήταν η τελευταία του πτήση του με το Τ2, συνηθίζεται σε αυτές τις πτήσεις να καλούν οι πιλότοι τις οικογένειές τους, γι’ αυτό και ο γιος του «είδε τον μπαμπά του να σκοτώνεται στον αέρα». «Αυτό ήταν το αποχαιρετιστήριό του», συμπλήρωσε.

«Για εμάς θα είναι πάντα ο ήρωάς μας. Αλλά εγώ δεν τον ήθελα ήρωα. Τον ήθελα κοντά μας», ανέφερε η Φαίδρα Κωστέα για τον πρόωρα χαμένο αδερφός της, Επαμεινώνδα Κωστέα.

«Τους ήρωες τους θέλουμε ζωντανούς, όχι στο κουτί μέσα. Το αστεράκι μου το έχασα και το έχασα, γιατί τον πούλησε η αγάπη του», είπε ο πατέρας του επισμηναγού.


Ήταν η τελευταία πτήση του επισμηναγού με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και ήθελε τα μέλη της οικογένειάς του, να την παρακολουθήσουν. Αν και το αεροσκάφος διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα, ο ίδιος φαίνεται ότι δεν το χρησιμοποίησε.


Που εστιάζουν οι έρευνες των ειδικών

Απαντήσεις στα αίτια της συντριβής αναμένεται να δώσουν τα κομμάτια της ατράκτου, που ήδη εξετάζονται. Ο 40χρονος επισμηναγός υπηρετούσε επί 23 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία και ήταν έμπειρος με πάνω από 3.000 ώρες πτήσης.

H Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το 1976 τα συγκεκριμένα αεροσκάφη για την εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων Ανθυποσμηναγών.

Τον Αύγουστο του 2018, ένα ίδιο Τ-2 είχε συντριβεί σε δύσβατη δασική περιοχή ανοιχτά της Σπάρτης, με το δυστύχημα τότε να στοιχίζει τη ζωή στον επισμηναγό Νίκο Βασιλείου.

Η κηδεία του 40χρονου θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου, στη Μεγάλη Μαντίνεια της Μεσσηνίας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.


Ο αδικοχαμένος ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *