Στο μικροσκόπιο τέσσερις λογαριασμοί του ιδρυτή του «Άλλου ανθρώπου», Κωνσταντίνου Ποχρονόπουλου – Διακινήθηκε πάνω από 1.000.000 ευρώ – Τί λέει ο δικηγόρος του

 

Η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος έχει βάλει κάνει φύλλο και φτερό τέσσερις λογαριασμούς του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, του ιδρυτή του “Άλλου Ανθρώπου”. Οι λογαρισμοί ανήκουν σε δύο συγγενικά του πρόσωπα.


Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Live News” στο Mega από το 2020 έως την περίοδο που ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, διακινήθηκε από αυτούς τους λογαριασμούς πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ενώ, 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε στοιχηματικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε δηλώσει πως ο λόγος που έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν για να μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών, καθώς στους άλλους δεν μπορούσε να γίνει λόγω ορίου.

Ωστόσο, από την έρευνα που έκανε η Αρχή προκύπτει πως από τους παικτικούς λογαριασμούς δεν έχουν γίνει αναλήψεις αυτών των χρημάτων.

O Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση, τονίζοντας ότι:


«Ο Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε και όποιος λέει το αντίθετο, θα πρέπει αν το αποδείξει, αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει να τα καταθέσει και να επωμιστεί και τις συνέπειες. Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη που είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία κατηγορία, τόσο στον εντολέα μου, όσο και στη μητέρα του. Η απάντηση είναι κατηγορηματική πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον “Άλλον Άνθρωπο”’. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό», είπε αρχικά.


Και συνέχισε: «Ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί. Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένα άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση διότι υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχουν κατατεθεί. Αναφέρεται πάντα η λέξη “υπόνοια”. Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει πως είναι αλκοολικός; Πιστεύω πως όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει θα καταθέσουν».

«Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά»

Στο “Live News” μίλησε και ένας άνθρωπος που γνώριζε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Εγώ τον ήξερα, πήγαινα εκεί σε ένα μαγαζάκι, στο μαγαζί αυτό ερχόταν με μία κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο με μία τρύπα, το είχε κάνει σαν κουμπαρά και έριχνε λεφτά ο κόσμος εκεί μέσα. Έβγαινε με μία κατσαρόλα στην αρχή και ζήταγε λεφτά ότι μέσω αυτού που έχει το μαγαζί, για έναν άνθρωπο, για έναν φίλο του που έχει πρόβλημα. Την άλλη μέρα, για έναν φίλο του, πάλι που είχε ατύχημα, μετά για έναν φίλο του που ήταν στο εξωτερικό και είχε πάλι πρόβλημα. Στην αρχή βάζαμε και εμείς κανένα ψιλό. Έτσι μετά είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Τον είχαμε πετύχει μετά που βγήκε έξω σε αυτόν που είχε το μαγαζί και λέει: “αν μου δώσεις το αμάξι, θα σου δώσω εγώ βενζίνη, θα σου βάλω εγώ”…».

Όπως είπε, τους δημιουργούσε απορία το γεγονός πως ζητούσε τόσα χρήματα, αλλά τον είχαν διώξει από συγκεκριμένο χώρο, ενώ έλεγε πως δεν έχει ρεύμα.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *