Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλονίκη: Εγκλωβίστηκαν οδηγοί – Υπερχείλισε ρέμα στον δήμο Παύλου Μελά

Την βόρεια Ελλάδα σαρώνει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία, με τον μεγάλο όγκο νερού από την βροχόπτωση να έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Θεσσαλονίκη.


Λόγω της βροχόπτωσης σημειώθηκαν προβλήματα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, καθώς πλημμύρισαν τα τούνελ στον Εύοσμο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα, τα οποία απομακρύνθηκαν από το σημείο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

Το ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο.

Παράλληλα, ένα ρέμα στον δήμο Παύλου Μελά υπερχείλισε, έχουν πλημμυρίσει σπίτια και παρασύρθηκαν σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή. Συνεργεία του δήμου έχουν σπεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, που έχει κατεβάσει το ρέμα, με το σημείο να έχει μετατραπεί σε λίμνη λάσπης.

Ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, Σ. Λαζαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Παύλου Μελά, 15 χρόνια να ετοιμαστούν οι μελέτες, ενάμιση χρόνο έχουν τελειώσει οι μελέτες και περιμένουμε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο, που επείγει, είμαστε μέσα στον αστικό ιστό. Όλη την εβδομάδα είχαμε τα ίδια θέματα, σήμερα το βράδυ ήταν τόσο το νερό της βροχής, που δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν, έχουν υπερχειλίσει και οι τρεις γέφυρες εδώ στην περιοχή. Πριν από δύο χρόνια θρηνήσαμε θύμα, παρασύρθηκε ένας συνάνθρωπός μας και τον βρήκαμε κάτω σε μία γέφυρα. Φωνάζουμε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι πρώτης προτεραιότητας. Δε γίνεται να επενδύουμε σε άλλα ζητήματα και να μην επενδύουμε στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών».


Η κακοκαιρία «χτύπησε» και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ενώ σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος, όπως στην Τούμπα, στα Διαβατά και στα Μουδανιά της Χαλκιδικής.


300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 και μέχρι αυτή τη στιγμή το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 300 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί:

  • 25 αντλήσεις υδάτων
  • 2 κοπές δέντρων και
  • 3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *